fbpx

VIDEO. Prima noapte de carantină: Ce documente trebuie să avem la noi

Luni au intrat în vigoare, de la ora 22.00, noile restricții de circulație în afara locuinței, iar Poliția a început controalele.

Românii care ies din casă în intervalul 22.00 – 06.00 trebuie să aibă la ei, pentru a le prezenta polițiștilor sau jandarmilor, o adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere, după caz, și actul de identitate.

Astfel, după ora 22:00, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, românii sunt obligați să prezinte, la solicitarea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere, după caz, precum și actul de identitate.


Declarația pe propria răspundere pe care românii trebuie să o completeze pentru a-și justifica prezența pe stradă între orele 22:00 – 06:00 poate fi completată integral „de mână”.

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei. Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot fotografia documentele (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei, conform autorităților.

Președintele Klaus Iohannis a avertizat luni că autoritățile vor lua măsuri și mai dure în cazul în care se vor dovedi necesare pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus. Acesta a arătat că măsurile restrictive care au fost adoptate până acum de autorități „au fost luate gradual, în funcție de etapa în care ne-am aflat din punctul de vedere al transmiterii virusului în comunitate”.


„Ca om care iubește democrația, orice restrângere în exercitarea drepturilor fundamentale mă mâhnește profund. Generațiile care au avut cel mai mult de suferit de pe urma privațiunilor unui regim care ne-a suprimat drepturile și libertățile decenii la rând înțeleg probabil cel mai bine cât de greu este să iei astăzi asemenea măsuri. Nu este o decizie ușoară, dar este necesară pentru a proteja sănătatea românilor și a familiilor acestora”, a arătat șeful statului. Însă în prezent „ne confruntăm cu o situație fără precedent, în care viața fiecărui cetățean depinde de decizii ferme”.

sursă video: Imagini MAI

In 3 minute poți să citești și: VIDEO! Pandemia la români: mici și icoane!

 Distanțare fizică și testare, cele două acțiuni care ne pot feri de un dezastru umanitar

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0