13.4 C
Craiova
marți, septembrie 27, 2022

VIDEO! Primele măsuri după investigația Recorder „Clanul Marelui Alb”. Reacția BOR

Un primar a decis să taie fondurile date pentru lăcașele de cult: „Niciun ban pentru parohii!”

Recorder a scos la iveală încă o serie de nereguli. De această dată, este vorba despre investigația „Clanul Marelui Alb” care dezvăluie modul cum BOR construiește și reabilitează biserici. Aceasta a dus la demisia unui consilier general al PSD din Primăria Capitalei și din partid. „Organizația PSD București și organizația PSD sector 4 anunță că dl Neacșu Lazăr și-a prezentat în această dimineață demisia din Partidul Social Democrat și din calitatea de consilier general PSD din cadrul Consiliului General al Municipiului București”, a declarat Biroul de presă al PSD astăzi, 13 octombrie, la nici 24 de ore de la publicarea investigației.

Potrivit jurnaliştilor de la Recorder, Lazăr Neacşu este la al doilea mandat de membru în CGMB, din partea PSD şi, înainte de politică, a avut afaceri în construcţii, el fiind indicat de sursele jurnaliştilor ca un ”agent de influenţă a Bisericii, care trage sfori pentru obţinerea de fonduri din fondurile locale”.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a declarat că Patriarhul Daniel nu are nicio legătură cu persoanele ce apar în investigația Recorder privind fondurile publice alocate bisericilor. „Arhiepiscopia, unde lucra acel preot consilier lăudăros, va oferi un răspuns oficial. Eu răspund pentru Patriarhie, entitate total separată de Arhiepiscopie. Nu cunosc niciun detaliu din problematica discutată în material. Celelalte două persoane incriminate în acesta sunt persoane din afara Bisericii şi trebuie sa răspundă personal.

Părintele Patriarh nu poate avea absolut nicio legătură cu aceste persoane care au comis un rapt de imagine prin simpla lor învecinare conjuncturală cu Biserica. Materialul Recorder este construit cu intenţia evidentă de a transfera asupra Părintelui Patriarh vina unor persoane care se laudă cu o aşa-zisa influenţă, fără ca aceasta sa existe, desigur”, a declarat acesta, potrivit ziare.com.

Publicația scoate la lumină modul în care oameni de afaceri, politicieni și prelați de la vârful Bisericii lucrează mână în mână într-o: construcția și reabilitarea de biserici din bani publici. Jurnalistul Victor Ilie și-a creat o identitate falsă, pozând într-un om de afaceri cu conexiuni politice care poate face rost de bani europeni pentru reabilitarea unor biserici. Sub această identitate falsă și folosind o cameră ascunsă, jurnalistul Recorder a discutat cu oameni din anturajul „Marelui Alb”, așa cum îl numesc aceștia pe Patriarhul Daniel. Ancheta a scos la iveală că pentru reabilitarea unor lăcașuri de cult din bani publici lucrările se acordă preferențial, iar totul se face cu binecuvântarea Patriarhului Daniel. Investigația Recorder a durat opt luni.

Primarul Sectorului 2 din USR, Radu Mihaiu, a reacţionat imediat ce a urmărit investigaţia referitoare la fondurile publice acordate bisericii. El a dat asigurări către toți locuitorii din Sectorul 2 că nu vor mai plăti niciun ban către parohii, decât în urma unei verificări amănunţite care să arate că aceşti bani sunt cheltuiţi corect, şi nu la preţuri supraevaluate.

„Am urmărit cu mare interes investigaţia Recorder. Știam că sunt pe urmele a ceva necurat din moment ce ne-au cerut o serie de informații despre istoricul acestor ajutoare financiare, informații pe care le-am furnizat imediat. Într-un stat sănătos presa scoate la lumină astfel de probleme. Am susţinut şi susţin în continuare sprijinirea a 2 componente ale activităţii bisericii: componenta culturală şi componenta socială.

În mandatul meu a fost votat sprijin financiar pentru 2 parohii şi o mănăstire:

Prădătoare! L-a obligat sa se culce cu ea!

Când a scăpat din mâinile studentei, bărbatul s-a dus direct la tribunal, plângându-se că a fost violat! O tânără de Read more

Ce au putut să facă doi tineri în autobuz!

Camerele de supraveghere au surprins întreaga scenă! Doi tineri, din Constanța, au fost surprinși de camerele de supraveghere în timp Read more

– 450.000 lei pentru refacerea monumentului istoric Mănăstirea Plumbuita
– 430.000 lei pentru cantina socială de la Parohia Doamna Oltea
– 133.000 lei pentru centrul social de la Parohia Oţetari (nu 700.000 cât spune domnul Iorga în reportaj)

Nu toate sumele aprobate au fost plătite. Asigur toţi cetăţenii sectorului 2 că nu voi mai plăti niciun ban către parohii, decât în urma unei verificări amănunţite care să arate că aceşti bani sunt cheltuiţi corect, şi nu la preţuri supraevaluate. E musai să se facă lumină rapid în aceste cazuri. Suspiciunile care planează acum asupra acestor achiziţii vor afecta chiar și proiectele benefice pentru comunitate”, a scris primarul pe Facebook.

Baiaram, Cîmpanu și Markovic, în mijlocul unui scandal la naționala U21

Cornel Dinu l-a făcut praf pe Rădoi: „O răzbunare de fraier. A speculat munca lui Isăilă”

Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

31,146FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles