VIDEO. Soferi de ambulanta anchetati pentru moartea a opt pacienti

Furau motorina de la ambulante si mergeau cu viteza redusa cand era vorba de vreo urgenta! Sunt cercetati acum pentru moartea a opt persoane!

Ambulantierii din Corabia, judetul Olt, sunt cercetati pentru ucidere din culpa, iar procurorii investigheaza daca opt persoane si-au pierdut viata din cauza ca acestia plecau tarziu si cu viteza redusa cand era vorba de o urgenta. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a declarat că, în unele cazuri, ambulanţele au plecat către cazuri şi după 70 de minute, deşi protocolul impune două minute. „Încă nu s-a pus în mişcare împotriva lor acţiunea penală pentru ucidere din culpă, încă efectuăm cercetări. Sunt suspiciuni, având învedere timpii de intervenţie, faptul că s-au deplasat cu viteze reduse, faptul că nu au plecat către eveniment în timpul prevăzut de protocol. Efectiv, nu au plecat la momentul la care au fost anunţaţi, deşi protocolul prevede că ei trebuia să plece în două minute, au existat cazuri în care au plecat şi după o oră sau după 70 de minute”, a declarat procurorul. Magistratul a afirmat că ancheta se desfăşoară „in rem” şi ambulanţierii nu au fost acuzaţi, încă, de ucidere din culpă. „Investigăm dacă au fost persoane care au persoane care şi-au pierdut viaţa din aceste motive. Se efectuează cercetări in rem, cu privire la faptă. Nu s-au formulat cercetări către vreunul dintre angajaţi”, a adaugat anchetatorul.

15 ambulanțieri în cadrul Servicului de Ambulanță Corabia sunt  acuzați de săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals și uz de fals , 13 dintre ei fiind plasați de către procurorii Olt sub control judiciar, fiindu-le interzis să-și desfășoare activitatea. Ambulanta Corabia mare are doar 2 angajati care pot veni la serviciu. Restul, sunt sub control judiciar şi nu mai au voie să-şi exercite profesia.

„La substaţia Corabia se respectă graficul, am luat conducători auto de la staţiile vecine – Slatina şi Caracal – şi i-am deplasat temporar pentru refacerea graficului. Ca măsură pe termen mediu, am trecut conducători auto de la compartimentul de transport la cel de urgenţă. Era un conducător auto la Corabia la compartimentul transport şi a fost trecut la urgenţă, mai sunt doi ambulanţieri de la Corabia care nu au interdicţie de a lucra, se vor deplasa şi de la Slatina, şi de la Caracal, probabil şi de la Drăgăneşti. Acoperim activitatea”, a spus medicul Radu Nucă, citat de Agerpres.

 „Perchezițiile au fost efectuate într-un dosar penal, în care mai multe persoane sunt bănuite că, în perioada 2015-2018, și-ar fi însușit, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituției publice. Prejudiciul urmează a fi stabilit în urma cercetărilor”, transmit reprezentanții IPJ Olt. În urma perchezițiilor din lumea august, au fost ridicate mai multe bidoane cu motorina, în vederea continuării cercetărilor.

 

Citeste si VIDEO. Evadatul de la Penitenciarul Pelendava a fost prins!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0