fbpx

Votul prin corespondență poate fi fraudat! O demonstrează un român din Marea Britanie

Un român stabilit în Londra a postat pe pagina sa de Facebook imagini care demonstrează că autocolantul cu mențiunea „Votat” utilizat pentru votul prin corespondență se poate dezlipi și lipi din nou, pentru un alt candidat, astfel votul putând fi fraudat.

Românul din Târgu Neamț, stabilit în Londra, a postat pe pagina sa de Facebook imagini care arată că autocolantul cu mențiunea „Votat”, folosit pentru votul prin corespondență se poate dezlipi și lipi din nou, fără dificultate, deși instrucțiunile transmise votanților arată că acesta nu poate fi reutilizat.

„Ca la șah! Autocolantul <Votat 2019 > nu se dezlipeste – Mult tare. Cum o dai, cum nu ! Tot cine vrea câștigă! Huuoo”, scrie bărbatul pe Facebook.

Pentru a exemplifica faptul că autocolantul poate fi reutilizat, bărbatul îl lipește pe numele unui candidat, apoi îl dezlipește și îl lipește pe numele altui candidat, fără ca buletinul de vot sau autocolantul să fie afectate.

Românii din străintate pot vota și prin corespondență, dacă s-au înregistrat pe www.votstrainatate.ro cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă. În diaspora, cei mai mulți au optat pentru votul prin corespondență, respectiv 41.003, iar 38.944 au ales votul la secții, scrie digi24.ro

Referitor la această situaţie, Florin Mituleţu, preşedinte AEP, a explicat la Digi24 că instrucţiunile precizează clar că mutarea autocolantului poate deteriora buletinul de vot. Dacă cineva îl mută, o face pe propria răspundere, a adăugat el.

În plus, Mituleţu a explicat că nu există nicio posibilitate de fraudare a votului, întrucât toate plicurile stau sigilate până după ora 21.00, când începe numărarea buletinelor de vot pe aceeaşi procedură şi în acelaşi timp ca şi în ţară.

Primul tur al alegerilor în străinătate, are loc între 8-10 noimebrie și 22-24, cel de-al doilea, iar în țară, primul scrutin are loc pe 10 noimebrie, iar cel de-al doilea, 24.

În 3 minute poți să vezi și: Începe depesedizarea! Se face inventarul la rude, pile și amante

Pro România se evaporă! Încep demisiile pe bandă rulantă

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0