fbpx

FOTO. Vreme rea în Gorj. Codul portocaliu le-a dat de furcă șoferilor

Masini cazute in sant sau soferi plecati spre munte neechipati, sunt doar putinele cazuri in care vremea rea le-a dat de muncă soferilor si autoritatilor!

Vremea rea din Gorj a pus pe treaba drumarii, dar si soferii care au plecat nepregatiti la munte. La Ranca, au urcat doar masinile echipatecorespunzator, cu lanturi si anveloe de iarna. Politistii au oprit toateautoturismele care voiau sa urce la munte. Altii au ajuns cu masinile in sant.

A nins in tot judetul, iar zeci de utilaje au intervenit si au raspandit sute de tone de material antiderapant.  „Codul portocaliu s-a adeverit. A venit cu multe precipitații în Gorj. A nins abundent în tot județul. Cel mai mult a nins în zona montană înaltă. La Rânca, am avut și o misiune ceva mai grea din cauza vântului. A fost viscol, iar pe șosea s-au format suluri de zăpadă. Au acționat permanent utilajele cu lamă și o freză, a fost răspândit material antiderapant. Din fericire, nu au fost probleme”, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Din cauza vremii, cateva accidente rutiere au avut loc peraza mai multor localitati gorjene. La Ciuperceni, în Vârtopu, un TIR a derapatpentru că nu avea anvelope de iarnă. Traficul a fost blocat preț de o jumătatede oră până când au intervenit utilajele pentru deszăpezire să ajute șoferulsă-și continue drumul fără probleme. Un alt incident s-a produs într-o curbă,în Rovinari. Un TIR și un autoturism s-au ciocnit, dar nimeni nu a fost rănit,potrivit Pandurul. Mai multe masini au derapat si au ajuns in sant, pe un drumlateral, pe Defileul Jiului. Alti soferi au avut problem pe drumuri comunale,unde s-ar fi intervenit pentru deszapezire doar de mantuiala. Alte masini, pursi simplu, au derapat si au ramas in sant, pana cand conducatorii auto au facutrost de nisip si de utilaje pentru a le scoate.

Citeste si VIDEO. Starea drumurilor in Dolj. Cum se circula in Oltenia

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0