Interzis prin lege! Vor disparea WC-urile din curte

Toate primăriile din țară au primit un document prin care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a stabilit că toți locuitorii comunelor care au rețea de canalizare sunt obligați să se racordeze, deoarece WC-urile din curte sunt interzise prin lege.

În document se specifică, de asemenea, rolul primăriilor de a se mobiliza cât mai rapid pentru punerea în practică a legii. Primarii trebuie să facă o listă cu toți cei care nu s-au branșat încă, deși au sistem de canalizare. Dacă după trei luni de la primul avertisment,WC-ul din curte va continua să fie varianta folosită și aceștia nu fac racordarea necesară, vor fi aplicate amenzi.

Amenda este cuprinsă între 2000 și 4000 de lei, mai mult decât costurile de branșare.

Din cauza faptului că România nu s-a conformat prevederilor Directivei europene 91/271/EEC (al cărei termen de aplicare era 31 decembrie 2018) care consta în obligația țării ca aşezările mai mari de 2.000 de locuitori să aibă gospodăriile branşate la canalizare, riscă acum infringementul. Prin declanşarea infringementului, ţara în cauză este obligată la penalităţi zilnice sute de mii de euro, cu posibilitatea de returnare a fondurilor europene primite pentru construirea sistemelor de canalizare.

Potrivit Eurostat aproape 30% din populația României are încă WC-ul în curte.

În 3 minute poți să citești și: Urgență! A sughițat și a sunat la pompieri!

 Polițiștii s-au trezit în mașinuțele bușitoare!

„Cineva din club a trecut peste Devis Mangia”

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *