13.4 C
Craiova
miercuri, octombrie 4, 2023

Ziua în care Poliția Română le amendează cu flori pe șoferițe!

Cu prilejul zilei de 8 martie, decretată Ziua Internațională a Femeii, ca în fiecare an, polițiștii de la circulație le-au oprit în trafic pe doamne și domnișoare și le-au sancționat cu o floare și o felicitare și le-au dat sfaturi.

 

Dintr-o anumită perspectivă 8 martie a devenit un fel de 23 august al perioadei comuniste. În sensul că ai idée de ce urmează să se întâmple: dacă atunci erau manifestații grandioase de proslăvire, acum, invariabil, an după an, polițiștii împart flori în trafic, fotbaliștii și baschetbaliștii în Mall sau Centrul Istoric, iar la școală se organizează serbări în care e ridicată în slăvi mama, în multe cazuri aflată la mii de kilometri distanță.

 

Departamentul de marketing și imagine al Poliției Române nu inovează de 8 martie, așa că în fiecare an acțiunea e șablon. Nu sunt singurii care nu inovează, având în vedere cum se desfășoară lucrurile: polițiștii cheamă presa și impart florile. Cu camerele pe ele, șoferițele par surprinse și inevitabil dau replica: „Vai, nu m-am așteptat. Un gest frumos, excepțional”.

 

Dacă ai ratat știrea, primești comunicatul cu limba de lemn aferentă, dar și cu o nuanță menită să ofere bună dispoziție, trecută, firesc, între ghilimele: „Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier X au organizat o acţiune pe raza judeţului care a avut ca scop „sancţionarea contravenţională” cu o floare a conducătoarelor auto participante la trafic. Iniţiativa a fost primită cu mare interes, conducătoarele auto au manifestat surprindere şi bucurie faţă de cadoul primit şi au apreciat gestul poliţiştilor”.

 

Și toată lumea e fericită: poliția că a avut o acțiune reușită, șoferița că a primit floarea, presa că și-a făcut știrea de 8 martie. Mai puțin tu, cititorule, că primești fix aceeași marfă an după an.

De la Institut la Stomatologie am stabilit un nou record: 10 minute pe 800 de metri!

Loading RSS Feed
Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img
Loading RSS Feed

Latest Articles