fbpx

Povestea lui Iris, fetița care a învins cancerul!

Copila de doar 3 ani a reușit să înfrunte boala care răpește anual mii de oameni: cancerul!

În anul 2016, s-a născut Iris, un bebeluș diagnosticat cu cea mai cumplită boală, cancerul. „La naștere, fetița a prezentat pe coapsa stângă o tumoră foarte mare ca și dimensiuni. A fost operată la 4 săptămâni, atunci i s-a făcut biopsia, iar rezultatul a fost cumplit: Iris suferea de o formă foarte rară de cancer”, a declarat Mihai, tatăl lui Iris.

Timp de 2 ani, pentru Iris, spitalele din Italia și Statele Unite au devenit casă. A urmat diferite tratamente în Roma, unde i-a fost tratată tumora de pe coapsă, iar când lucrurile păreau că revin la normal, micuța a mai fost încă o dată pusă la încercare.

În ianuarie 2018, în urma încă unui set de analize, medicii au descoperit că are 12 metastaze cerebrale. Am reușit să găsim un neurochirurg italian care, împreună cu o echipă medicală din Statele Unite, și-au asumat să se ocupe de cazul lui Iris. Am plecat imediat în Statele Unite, la Spitalul Montefiore din New York, unde printr-o intervenție radio-chirurgicală au reușit să distrugă cele 12 metastaze cerebrale. După intervenția din State, ne-am întors în Italia, unde în iulie 2018 Iris a făcut un transplat de măduvă. De atunci este fără boală, a scăpat de partea evidentă a cancerului. Acum stă sub observație 5 ani de zile, iar dacă totul va fi ok, va fi considerată vindecată.”, a mărturisit tatăl micuței Iris.

În prezent, fetița are 3 ani și 3 luni și este un copil norocos! Este dovada vie că, uneori, și cancerul poate fi învins!

În ciuda situației, Iris este totuși un copil norocos, a avut șansa să întâlnească atâția oameni minunați. Îmi amintesc de oameni ca soldatul român din Irak care a intrat în direct în Orașul Faptelor Bune și și-a donat solda de 4500 de euro pentru viaţa micuţei Iris. Tuturor le mulțumesc pentru omenie!”, a declarat Irina, mama copilei.

Iris le este profund recunoscătoare celor care au ajutat-o și celor care au crezut în povestea ei plină de emoție, iar astăzi a venit în Studio pentru a le mulțumi tuturor oamenilor care au pus mână de la mână pentru sănătatea ei, în Orașul Faptelor Bune. Aici oamenii care au nevoie se întâlnesc cu cei care au de unde, iar poveștile triste ajung să aibă un final fericit.

Ea este Iris și are exact vârsta Orașului Faptelor Bune. Era un bebeluș când, la prima ediție OFB, voi v-ați unit inimile pentru ea. Atunci, acum trei ani, era deja în spital, diagnosticată cu cancer, și aștepta o minune. Au urmat doi ani de copilărie în spitale din Italia și Statele Unite. Astăzi, cu două zile înainte să începem #OFB2019, Iris ne-a vizitat la radio. Ne-a multumit, ne-a recitat o poezie, ne-a stat în brațe, ne-a fost viață și piele de găină. Iris e vindecată. Iris are copilărie și se pregătește pentru primul Crăciun din viața ei petrecut acasă. În mitologia grecilor, Iris înseamnă “mesagerul zeilor”. În viața noastră, Iris e simbolul Orașului Faptelor Bune. Era morala că zeii trăiesc pe pământ și se numesc oameni. Și fetița asta sănătoasă din brațele mele e mesagerul de care au nevoie oamenii ca să-și descopere și să-și elibereze puterea zeilor”, a povestit Mihai Morar după întâlnirea cu fetița.

Anul acesta, Orașul Faptelor Bune va avea loc la Târgul de Crăciun, în Piața Unirii din Oradea, în perioada 15-21 decembrie. Smiley, Delia, Carla’s Dreams, Irina Rimes sau Lora sunt mică parte din cei 28 de artiști care susțin Orașul Faptelor Bune. Poți participa la maratonul faptelor bune intrând pe radiozu.ro/orasulfaptelorbune. Aici te poți înscrie dacă ai nevoie de ajutor sau dacă vrei să oferi ajutorul tău cuiva. Împreuna facem România mai bună!

Sursă foto: radiozu.ro

În 3 minute poți să vezi și: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion!

Adrian Sînă a fost amenințat cu moartea!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Summary
Povestea lui Iris, fetița care a învins cancerul!
Article Name
Povestea lui Iris, fetița care a învins cancerul!
Description
Copila de doar 3 ani a reușit să înfrunte boala care răpește anual mii de oameni: cancerul!
Author
Publisher Name
https://3minute.net
Publisher Logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0