-3.9 C
Craiova
marți, ianuarie 25, 2022

Becali îi salvează pe români de Covid! Ce medicament vrea să scoată pe piață

„Am aparatură pentru a face 10.000 de pastile pe oră. (…) De ce de la mine nu primiți și de la olandezi primiți?”

Salvarea românilor poate fi în mâinile lui Gigi Becali care este dispus să producă medicamente pentru bolnavii COVID-19. Patronul de la FCSB a spus că s-a gândit la o soluție care să vină în ajutorul românilor. Totul este pregătit, însă doar să primească aprobarea statului român.

„Avem fabrică de Arbidol la Otopeni, care fabrică pentru Rusia. La clinica mea am luat aprobare să fabric Arbdiol, deci la ora asta eu fabric Arbidol, am aparatură pentru a face 10.000 de pastile pe oră. Ei îți dau aprobare să fabrici, dar strict pentru pacienții mei, nu îți dau voie să îl pui pe piață. (…) Dacă ei îmi aprobă, iau substanță activă din India pentru Arbidol. În 3-4 zile vine substanța și după fabric pentru toată România, fac cadou. De ce de la mine nu primiți și de la olandezi primiți?”, a declarat Gigi Becali, pentru un post de televiziune.

Cu toate acestea, directorul Agenției Naționale a Medicamentului susține că antiviralul pe care Gigi Becali este dispus să îl producă nu se află pe lista tratamentelor anti-COVID-19, găsite în protocolul oficial: „Deocamdată protocolul oficial de COVID din România nu recomandă Arbidolul, este trecut la alte antivirale, pentru care nu există suficiente dovezi de eficacitate, așa menționează protocolul în prezent.”

Trebuie să obțină o autorizație de punere pe piață

„Conform articolului 6 din directiva 2001/83, niciun medicament nu poate fi pus pe piață fără autorizație acordată de Agenția Europeană a Medicamentului sau Agenția Națională a Medicamentului. Trebuie să obțină o autorizație de punere pe piață. Pentru aceasta se depun niște documente prevăzute în direcția 2001/83 și care sunt agreate în toate regiunile mari geopolitice ale lumii. Ele sunt evaluate și se acordă autorizație de punere pe piață. O variantă alternativă mai rapidă în această perioadă este o autorizație de nevoi speciale pentru medicamentele care sunt incluse și recomandate în protocolul de tratament COVID-19. (…) Știm că există niște medicamente pe care domnul Becali vrea să le aducă în România, dar nu avem o bază legală prin care Agenția să emită o autorizație, chiar și de nevoi speciale, pentru că nu este inclus în protocolul de specialitate.

Altă variantă ar fi să existe o solicitare a comisiei de specialitate, Comisia de Boli Infecțioase de exemplu, și Ministerul Sănătății ține cont de solicitarea comisiei, de necesarul respectiv și se solicită emiterea unei autorizații de nevoi speciale. Comisia de specialitate este cea care decide dacă medicamentul respectiv este necesar și în ce cantități.”, a încheiat directorul Agenției Naționale a Medicamentului.

VIDEO. Oltean beat la volan: „O ţuiculiţă simplă, colea, şi stau colea!”

Un mistreț a luat la pas străzile Slatinei: „Unul filma, iar celălalt ţipa la porc”

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles