fbpx
14 C
Craiova
miercuri, octombrie 27, 2021

VIDEO: Cât de periculoasă e Craiova!

„Oltenii mereu sunt figuranți, sunt smecheri și mănâncă mult praz. Săbiile apar de la 22:10 când centrul va fi acaparat și drumul la fel”

Mit sau adevăr? Este periculoasă Craiova?

„Ioi, aici e sabia din Craiova de care tot am auzit. Deci, săbiile îs aicea (..) Te duci la mare și zic ai tăi să le aduci o scoică de acolo. Aicea zic să le aduci o sabie de acolo”

Bănia, orașul din inima Olteniei, păstrează secole întregi de amintiri și fapte, poate chiar și de secrete neștiute încă de nimeni. Prima atestare documentara a localitatii sub numele Craiovei dateaza încă din 1 iunie 1475, dovadă că acest oraș este unul destul de vechi și a avut și o contribuție însemnată la istoria României. Ei bine, sutele de ani de când tot reușește să supraviețuiască sunt amintiri. Astăzi, locul lor a fost luat de legendele despre sabii și cuțite, despre interlopi și mafie. Ce să mai? Un fel de Medellin al lui Pablo Escobar, doar cu mai puțini bani.

Într-un city break prin orașul din câmpia Olteniei, Mircea Bravo a încercat să separe mitul de adevăr, iar craiovenii i-au răspuns.

  • „Oltenii mereu sunt figuranți, sunt smecheri și mănâncă mult praz. Săbiile apar de la 22:10 când centrul va fi acaparat și drumul la fel”, spune un bărbat amuzat.
  • „În Craiova e pe level. Eu mi-am luat level 6 la cuțit. Tu mai stai o săptămână și-ți iei level 1. Tre’ să-l meriți! În ultimi 12 ani era destul de nașpa în Craiova, dar lucrurile s-au liniștit și am devenit și noi cetățeni europeni și chiar auntem deschiși. Aicea nu da cu bumeragul că se întoarce de 7 ori mai tare”

, a declarat un băiat.

Sursa video youtube

Spre mândria craiovenilor Mircea Bravo a observat că tinerii sunt activi noaptea, iar restaurantele și cluburile sunt pline deja de la 22:30. Așadar, cu ocazia aceasta, o domniță a dat din casă și a spus scurt și la obiect cum sunt băieții din Bănie: „Băieții din Craiova sunt mai tupeiști decât băieții, în general”. Tânăra a fost darnică și a detaliat și cum ar trebui să se poarte aceștia în club: „Păi te duci la ea, ești politicos, te introduci, spui numele tău”.

Selly a salvat situația și a spus clar și fără ocolișuri cum se simte el în orașul în care s-a născut și de unde a luat naștere toate aceste mituri care se învârt în jurul Craiovei: „E orașul în care am crescut, frate. Îl iubesc! Frate, știi cum e, despre clujeni se spune că sunt mai lenți, despre craioveni că sunt mai rapizi. Eu cred că adevărul e pe undeva la mijloc. Adică, sunt câțiva cu săbii. Eu nu m-am simțit niciodată lipsit de siguranță în orașul acesta. La începutul anilor 2000 Craiova era, probabil, centrul lumii interlope. Cu toții stim filmările alea din regiunea aia din Craiova când aia au ieșit cu săbiile în mână să se certe cu jandarmi, prin 2000. Într-adevăr, a fost ce a fost. Adică de acolo a pornit, dintr-o realitate”.

Așadar, craiovenii sunt condamnați să care crucea verilor lor mai interlopi de fel, fiindcă aici toată lumea își zice ”vere”, cum în București (după cum am auzit) toată lumea își zice ”boss”. Aceștia oriunde s-ar duce sunt întâmpinați de către ceilalți cu fel și fel de mituri despre săbii și cuțite, însă cu siguranță acestea vor fi spulberate după 5 minute de vorbă cu un oltean plin de suflet și voie bună.

Craiova trece în scenariul roșu! Incidența a depășit 3/1000

VIDEO: Dana Budeanu a fost aspru criticată că împrăștie știri false despre vaccinare

Vești noi pentru elevi: cum se va desfășura admiterea la liceu, anul acesta!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles