fbpx

Ce gătim de Crăciun și de Revelion. Ce să mâncăm fără să ne îngrășăm

Se știe că românii sunt pofticioși din fire și că de Craciun și Revelion masa este plină de mâncăruri gustoase și tradiționale. Sărmăluțele și vinul fiert sunt nelipsite

Totuși dacă vrem să menținem un echilibru și ținem la silueta noastră, masa perfectă de sărbători trebuie să aibă carne de pasăre, și nu de porc. Carnea de curcan este cea mai potrivită. Nu carnea prăjită la grătar, nu cozonacul cumpărat. Cozonacul făcut în casă, prăjituri făcute ca la mama acasă. Vinul roșu, autentic, făcut în casă, și nu sampania de proastă calitate. Sarmalele trebuie să fie neapărat însoțite de varza din care sunt făcute, iar carnea din ele nu trebuie să conțină deloc grăsime. Poți înlocui orezul din sarmale cu hrisca.

Avem suficiente zile să mâncăm. Reduce porția de Craciun

Sau nu. Dacă ești pofticios și nu te poți abține, mănâncă cât vrei că doar o dată pe an e Crăciunul. După, mergi 3 luni la sală și dai jos cât ai zice sarmale, mămăliguță, cozonac, friptură țărănească…Nu la sala de mese că nu mai dai jos din kilograme nici după 10 Crăciunuri.

Oltenii au multe rețete tradiționale. Cum se apropie sarbatoarea de Craciun, cum fac cunoștință cu Ghiță. Purcelul, nu Ghiță ciobanul care apare pe la tv. Carnea de porc, fripturile la grătar sunt nelipsite de pe masa românului. Ce-i Crăciunul fără carne de porc? Ce-i ăla Revelion cu carne de pasăre? Eterna salată de boeuf este mereu pe placul românilor. Să nu mai zic de cârnați, caltabos, toba și jumările că deja mi-e foame..Piftiile alea făcute din picioare de porc, bine usturoiate, pe care bunica mea le ține câteva zile la rece.

Românii au multe rețete tradiționale pe care nu le-ar lăsa nici dacă s-ar îngrășa nici 10 kg. Totuși, dacă vrei să ții la siluetă ia în considerare sfaturile de mai sus. Dar, o dată-i Crăciunul! Nu renunța la sărmăluțele cu mămăliguță pentru nimic în lume.

Citește și  http://bit.ly/2ocH9He!


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0