-5.1 C
Craiova
duminică, ianuarie 23, 2022

Centura Balsului se face! S-au semnat deja actele!

Craiovenii au aflat în cât timp vor scăpa de infern. Când începe construcția propriu-zisă la Centura Balsului și cât timp va dura.

 

Președintele CNAIR, Narcis Neaga, a susținut o conferință de presă la sediul CJ Dolj, cu prilejul semnării contractelor pentru două tronsoane din drumul expres Craiova – Pitești. Primul tronson va porni din Craiova până la limita județului. Cel de-al doilea tronson are în vedere Centura Balsului și Centura orașului Slatina.

 

Sumele sunt de ordinul milioanelor de euro. Primul va costa vreo 75, iar cel de-al doilea peste 140 milioane euro. Termenul este însă optimist: 12 luni va dura proiectarea și celebrele studii, iar în doi ani se executa lucrarea. Astfel, în ianuarie 2022 ar urma ca Centura Balsului să fie circulabilă, iar orașul din Olt să rămână doar o amintire urâtă, care se va pierde în negura timpului. La întâlnirea de la CJ Dolj a luat parte și deputatul Olguța Vasilescu, care a spus: „Au ajuns să fie mai multe bancurile cu Balșul decât cele cu Caracalul!”.

 

Narcis Neaga, director general CNAIR, a mai precizat că Autostrada Sibiu – Pitești așteaptă un acord de mediu, care ar trebui să sosească în această lună. Astfel încât câștigătorii a două tronsoane ar urma să fie anunțați pe 15 ianuarie. Craiova – Lugoj este un proiect ce urmează a fi relansat, va fi aprobat studiul de fundamentare. Dar prognoza se ocupă, nu CNAIR. Până la sfârșitul anului se va lansa invitația pentru studiul de fezabilitate al drumului expres Târgu Jiu – Craiova. (Autocar plin cu copii romani, atacat cu pietre la Budapesta)

Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles