fbpx
14 C
Craiova
miercuri, octombrie 27, 2021

Cluj contra Craiova: Untold vs. The Artist Awards!

Bănia contra-atacă, cu un show în piață, după cele 4 zile de Untold ale ardelenilor.

Un oraș este ca o afacere, iar orice comunitate trebuie să investească pentru a obține profit, astfel încât locuitorii ei să prospere. Este o teorie, ce-și găsește susținere în practică în Cluj Napoca. Untold-ul din pandemie, organizat în urmă cu câteva zile, a adus Clujului vreo 30 de milioane de euro, potrivit presei centrale. Orașul a mustit de lume, restaurantele și barurile au fost pline, ardelenii mai întreprinzători au făcut un salariu din închirierea propriilor apartamente. Ș.a.m.d.

Untold este organizat din 2015 încoace, s-a sărit doar peste ediția 2020 din cauza Covid 19. De șase ani pompează bani în oraș, în comunitate. Bine, UNTOLD nu a ajuns la nivelul la care este acum – unul dintre cele mai importante festivaluri din Europa – fără investiții, fără promovare. Un exemplu, poate nu foarte elocvent, dar din care se pot trage concluzii cu privire la modalitatea în care s-a răspândit povestea festivalului clujean îl constituie și articolul nostru din urmă cu doi ani: Începe UNTOLD! Craiovenii au fost chemați să-și cheltuie banii în Cluj.

Să ne întoarcem pe meleaguri craiovene, unde va avea loc în weekend The Artist Awards 2021. Așadar începe peste 2 zile. Am aflat pentru că am primit de la Primăria Craiova un comunicat de presă. În care e prezentat astfel evenimentul: „Craiova devine capitala muzicii românești. Pe scena din centrul orașului, în Piața Mihai Viteazu, vor urca, sâmbătă și duminică, cei mai cunoscuți artiști români, în cadrul celui mai mare eveniment al industriei muzicale românești – The Artist Awards 2021”.

Deci, cel mai mare eveniment din industria muzicii românești… Și noi de ce nu prea am știut de el? Pentru că nu prea au existat informații. Evenimentul prezentat drept major, ajuns la cea de-a treia ediție, se bucură de 4 postări de-a lungul anilor pe site-ul Primăriei (una de azi, alta de prin 2019). Poate pentru că nu-l organizează direct Primăria, ci structura subordonată Opera Română Craiova.

primaria Craiova, promovare Artist Awards

Așa că intrăm și pe site-ul operei cu pricina, unde, după ce scotocim bine rău de tot dăm peste un afiș The Artist Awards 2021, la butonul stagiune. Și acum înțelegem de ce băieții de la operă n-au pus atât de mare accent pe „cel mai mare eveniment din industra muzicii românești” pe care craiovenii au reușit să-l aducă în urbea lor. Pentru că The Artist Awards 2021 nu e decât o mică parte componentă a Festivalului Internațional Elena Teodorini, ediția 17, care a inclus și Festivalul ”Tradițiile Verii” de dansuri populare, Super-Rally și între 22-24 octombrie are și un târg al meșterilor populari, dacă vă tentează.

Cine va urca pe scena din piață în weekend? Ne-ar fi lesne să-I înșirăm noi aici, dar ar fi păcat să nu căutați afișul prin tenebrosul site al operei din Bănie. Ce trebuie însă să știți că nu aveți voie în piață decât dacă sunteți vaccinați sau testați. Spectacolul e gratuit, că așa e la Craiova și așa nu e la Cluj, dar dacă totuși ai chef să stai pe niște scaune „VIP”, cum o făceau chinezii la concertul Madonnei, ai de scos zilnic modica sumă de 100 lei.

Edi Iordănescu: „Ne așteaptă un meci greu, cu un adversar cu tradiție”

E oficial! Doar vaccinații mai intră în baruri și restaurante!

Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles