10 C
Craiova
sâmbătă, martie 2, 2024

Comuna din România care are ca primar un fost fotbalist din echipa națională

Ambiții mari în comuna din România în care cetățenii și-au ales ca primar un fost fotbalist din echipa națională!

Politicienii din România vin din diferite domenii. În general, în orașele mari, este nevoie de susținerea unui partid puternic pentru ca cineva să ajungă primar. În comune, situația este ceva mai diferită. Acolo, totul depinde de comunitate și de omul pe care cetățenii îl au în față. Dacă persoana care vrea să conducă localitatea are un trecut ce îl leagă de acea zonă și e un om de încredere, șansele de reușită devin mari. Așa a fost și cazul lui Gabi Mureșan.

Comuna din România care are ca primar un fost fotbalist din echipa națională

Comuna din România care are ca primar un fost fotbalist din echipa națională se numește Apold și se află în județul Mureș. Gabi Mureșan este edil acolo. El a fost jucător profesionist în Liga 1, căpitan la CFR Cluj și component al primei reprezentative. Acesta își amintește de anul 2008, când putea ajunge la EURO.

La EURO 2008 am fost doar în calificări. Eram jucător de bază la CFR, dar nu am avut prea multe intrări la națională. Eram de la Cluj, probabil n-am avut impresarul care trebuie, de la București… n-are importanță. Să fim serioși, toată lumea știe că așa era. Nu aveam impresar. Dacă aveam un impresar puternic, cu siguranță aș fi fost acolo”, a spus Mureșan la „DigiSport Matinal”.

Gabi Mureșan a rămas în inima clujenilor dar a renunțat la fotbal

Gabi Mureșan are în palmares trei titluri de campion, trei Cupe ale României și două Supercupe, cu CFR Cluj. Astfel, fostul mijlocaș a rămas în memoria clujenilor drept un jucător emblematic. Acesta a mai cucerit și o Supercupă cu ASA Târgu Mureș.

Amplasată în spaţiul de mare concentrare a cetăţilor săseşti medievale şi beneficiind de un cadru natural felurit şi adecvat unor activităţi de tipul turismului rural, comuna Apold deţine un veritabil potenţial turistic care va constitui, cu siguranţă, într-un timp mediu principala resursă economică a unui teritoriu, marcat de importante vectorizări etno-demografice şi sociale contrastante.

Cele patru biserici-cetăţi, la care se alătură triumfal celebrul turn al Daiei şi celelalte edificii cu indici de atractivitate pozitivi, poveştile şi faptele vânătoreşti , alături de ospitalitatea înrobitoare a sătenilor transformă acest univers rural al vecinătăţilor într-un spaţiu de vacanţă veritabil, constituind o alternativă reală a turismului, în condiţiile de confort oferite de fostele reşedinţe săseşti.

foto: primăria Aplod

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles