Tronsonul 2 are o lungime de 30,8 km, iar tronsonul 3 are 36,1 km. Ce construcții presupun cele două
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu va putea deocamdată să încheie cu UMB Tehnostrade contractele pentru execuția lucrărilor la loturile 2 și 3 din Autostrada A7 Buzău – Focșani, după ce firma Tekfen Insaat a contestat atribuirea la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, potrivit mainnews.ro.
Ce se va întâmpla dacă Consiliul va respinge contestația depusă de firma din Turcia
Dacă Consiliul va respinge contestația depusă de firma din Turcia, atunci CNAIR este obligată să încheie contractele, fără a mai aștepta o eventuală pronunțare definitivă a Curții de Apel București.
Firma UMB Tehnostrade a fost desemnată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) luni, 19 septembrie, câștigătoarea licitației pentru execuția lucrărilor la tronsonul 2 Vadu Pașii-Râmnicu Sărat și tronsonul 3 Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni ale Autostrăzii A7 Buzău – Focșani.
Tronsonul 2, în lungime de 30,8 km, include construcția a 12 poduri printre care se numără podul peste râul Râmnic și peste DN22. Prețul oferit de UMB este de 1,31 miliarde lei fără TVA.
Tronsonul 3, cu o lungime de 36,1 km, presupune construcția a 18 poduri și a unui pasaj, printre care se numără Podul peste DJ 205R și peste râul Râmna. Prețul oferit de UMB este de 1,46 miliarde lei fără TVA.
Aceleași constructor va efectua lucrările și celelalte două tronsoane ale Autostrăzii Buzău – Focșani, 1 Buzău – Vadu Pașii, în lungime de 4,6 km, respectiv 4 Mândrești Munteni – Focșani, în lungime de 10,9 km. Contractele au fost încheiate la începutul lunii septembrie, termenele fiind de 1 an și 8 luni.
Autostrada Moldovei
Autostrada Moldovei va avea până la Pașcani o lungime de aproximativ 320 km și este împărțită în patru tronsoane Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani. Toate aceste tronsoane au fost incluse spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență și ar trebui finalizate până în 2026.
Proiectul ar trebui continuat cu alte alți 117 km de drum de mare viteză, anume tronsoanele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret, acestea fiind în faza de proiectare.