Papură a avut procentaj mai bun decât Pițurcă. Și noroc mai mult, și adversari mai slabi…

Renumirea lui Papură ca antrenor principal, înlocuindu-l pe cel care-l înlocuise, Pițurcă, are și o undă justițiară, după cum a remarcat opinia publică. Papură a obținut în campionat un procentaj mai bun decât Pițurcă:

Papură: 8 meciuri, 5 victorii, 1 egal, 2 înfrângeri. Media: 2 puncte pe meci.

Pițurcă: 14 meciuri, 6 victorii, 3 egaluri, 5 înfrângeri. Media: 1,5 puncte pe meci.

Problema e că numai niște cifre nu spun totul, mai e nevoie și de cuvinte.

Conform unei reguli de dată recentă, participantele în cupele europene nu joacă între ele în primele 6 etape. Craiova n-a jucat nici în următoarele 2 etape, cât a durat primul mandat al lui Papură. A întâlnit doar 2 echipe participante în play off în ediția trecută, pe Sepsi și Astra.

Dacă un parior ar fi mizat pe victoria Craiovei la handicap în toate cele 8 meciuri din mandatul lui Papură, o singură dată ar fi ridicat câștig, la deplasarea cu Dinamo. Și Craiova a întâlnit ambele nou promovate pe teren propriu plus două codașe înrăite în deplasare, Harmannstadt și Voluntari. Pentru o echipă cu pretenții, ar cam fi fost rost de victorii la scor.

Rezultatele în campionat ale Craiovei cu Papură antrenor sunt:

Craiova – Clinceni 3-2. În fața unei echipe aflate la primul meci din viața ei în Liga 1, Craiova a câștigat în minutul 90 + 5, prin golul uluitor, de la 25 de metri, al tânărului debutant Vasile Constantin, intrat în teren în minutul 83.

Dinamo – Craiova 0-2. Meci câștigat clar de oaspeți, gazdele nereușind nimic periculos. Să nu omitem totuși că Dinamo și-a pierdut antrenorul în prima repriză, la 0-0, Neagoe luând drumul spitalului.

Craiova – Chindia 1-0. În prelungiri, dintr-o poziție ideală, un fotbalist al Chindiei a nimerit bara transversală.

Hermannstadt – Craiova 2-1. În etapa a patra, gazdele veneau după 3 înfrângeri. Craiova a deschis repede scorul și a condus la pauză. În repriza a doua, a fost inexistentă în atac.

Craiova – Sepsi 0-1. Primul meci împotriva unei echipe clasate în play off în precedentul campionat. Ca și Hermanstadt, Sepsi a reușit întâia victorie din ediția curentă în fața Craiovei. Doar că Sepsi obținuse 4 egaluri în primele tot atâtea etape.

Botoșani – Craiova 1-1. Rezultat bun, pentru că din 6 meciuri jucate în campionat până atunci la Botoșani, Craiova luase 6 bătăi. Și pentru că Botoșani, acum, a deschis scorul.

Craiova – Astra 1-0. La 0-0, Astra a ratat un penalti, apărând Pigliacelli.

Voluntari – Craiova 1-2. Împotriva celei mai slabe echipe din campionat, care a deschis scorul, Craiova a izbutit victoria în minutul 86. Ce-i drept, Cicâldău ratase un penalti.

În sprijinul lui Papură, notăm că echipa a avut un program încărcat cât a antrenat-o el, jucând și 6 meciuri în Europa League (2 victorii, 3 egaluri, 1 înfrângere).

Pițurcă a jucat de 4 ori cu participante în cupele europene: 0-1 și 0-2 cu FCSB, 0-2 cu CFR și 3-1 cu Viitorul. Și încă 2 meciuri pierdute cu echipe calificate în play off în campionatul trecut: ambele în deplasare, ambele 0-1 cu Sepsi și Astra. Din 7 meciuri cu participantele în play off în ediția precedentă, 6 înfrângeri fără gol marcat! Dacă un parior ar fi mizat pe acest pronostic la fiecare meci… Singura victorie: 3-1 cu Viitorul. Și încă un rezultat bun cu o echipă clasată bine actualmente: 3-2 la Mediaș. Ar mai fi, acasă, 4-1 cu Dinamo, 3-1 cu Botoșani, 3-0 cu Hermannstadt.

În afara dezastrului cu echipele tari, Piți a mai avut 3 egaluri supărătoare, acasă cu Iași și în deplasare cu Clinceni și Chindia.

Sigur că Pițurcă a avut program mai greu decât Papură, doar că el, nesilit de nimeni, a proclamat că vrea titlul.

Altminteri, n-avem de unde să știm cum s-ar fi descurcat Papură cu adversarii tari. Dar vom vedea cum o s-o facă de acum înainte.

În 3 minute poți să citești și: Circ cu banii lui Rotaru! Marcel Popescu despre Rogojină: „persona non grata pentru club!”

 Mirko Pigliacelli: „De ce trebuie să plec?”

Blonda lui Pițurcă: „Am ajuns să fac plângere la Poliție!”

Craiova a rezolvat problema fundașilor centrali!

Sondaj și analiză! Presa și suporterii au dreptul moral de a-l acuza pe patron că impune o strategie de joc sau chiar echipa?

Share!

Summary
Papură a a vut procentaj mai bun decât Pițurcă. Și noroc mai mult, și adversari mai slabi...
Article Name
Papură a a vut procentaj mai bun decât Pițurcă. Și noroc mai mult, și adversari mai slabi...
Description
Renumirea lui Papură ca antrenor principal, înlocuindu-l pe cel care-l înlocuise, Pițurcă, are și o undă justițiară, după cum a remarcat opinia publică.
Author
Publisher Name
3minute.net
Publisher Logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *