fbpx

Papură a avut procentaj mai bun decât Pițurcă. Și noroc mai mult, și adversari mai slabi…

Renumirea lui Papură ca antrenor principal, înlocuindu-l pe cel care-l înlocuise, Pițurcă, are și o undă justițiară, după cum a remarcat opinia publică. Papură a obținut în campionat un procentaj mai bun decât Pițurcă:

Papură: 8 meciuri, 5 victorii, 1 egal, 2 înfrângeri. Media: 2 puncte pe meci.

Pițurcă: 14 meciuri, 6 victorii, 3 egaluri, 5 înfrângeri. Media: 1,5 puncte pe meci.

Problema e că numai niște cifre nu spun totul, mai e nevoie și de cuvinte.

Conform unei reguli de dată recentă, participantele în cupele europene nu joacă între ele în primele 6 etape. Craiova n-a jucat nici în următoarele 2 etape, cât a durat primul mandat al lui Papură. A întâlnit doar 2 echipe participante în play off în ediția trecută, pe Sepsi și Astra.

Dacă un parior ar fi mizat pe victoria Craiovei la handicap în toate cele 8 meciuri din mandatul lui Papură, o singură dată ar fi ridicat câștig, la deplasarea cu Dinamo. Și Craiova a întâlnit ambele nou promovate pe teren propriu plus două codașe înrăite în deplasare, Harmannstadt și Voluntari. Pentru o echipă cu pretenții, ar cam fi fost rost de victorii la scor.

Rezultatele în campionat ale Craiovei cu Papură antrenor sunt:

Craiova – Clinceni 3-2. În fața unei echipe aflate la primul meci din viața ei în Liga 1, Craiova a câștigat în minutul 90 + 5, prin golul uluitor, de la 25 de metri, al tânărului debutant Vasile Constantin, intrat în teren în minutul 83.

Dinamo – Craiova 0-2. Meci câștigat clar de oaspeți, gazdele nereușind nimic periculos. Să nu omitem totuși că Dinamo și-a pierdut antrenorul în prima repriză, la 0-0, Neagoe luând drumul spitalului.

Craiova – Chindia 1-0. În prelungiri, dintr-o poziție ideală, un fotbalist al Chindiei a nimerit bara transversală.

Hermannstadt – Craiova 2-1. În etapa a patra, gazdele veneau după 3 înfrângeri. Craiova a deschis repede scorul și a condus la pauză. În repriza a doua, a fost inexistentă în atac.

Craiova – Sepsi 0-1. Primul meci împotriva unei echipe clasate în play off în precedentul campionat. Ca și Hermanstadt, Sepsi a reușit întâia victorie din ediția curentă în fața Craiovei. Doar că Sepsi obținuse 4 egaluri în primele tot atâtea etape.

Botoșani – Craiova 1-1. Rezultat bun, pentru că din 6 meciuri jucate în campionat până atunci la Botoșani, Craiova luase 6 bătăi. Și pentru că Botoșani, acum, a deschis scorul.

Craiova – Astra 1-0. La 0-0, Astra a ratat un penalti, apărând Pigliacelli.

Voluntari – Craiova 1-2. Împotriva celei mai slabe echipe din campionat, care a deschis scorul, Craiova a izbutit victoria în minutul 86. Ce-i drept, Cicâldău ratase un penalti.

În sprijinul lui Papură, notăm că echipa a avut un program încărcat cât a antrenat-o el, jucând și 6 meciuri în Europa League (2 victorii, 3 egaluri, 1 înfrângere).

Pițurcă a jucat de 4 ori cu participante în cupele europene: 0-1 și 0-2 cu FCSB, 0-2 cu CFR și 3-1 cu Viitorul. Și încă 2 meciuri pierdute cu echipe calificate în play off în campionatul trecut: ambele în deplasare, ambele 0-1 cu Sepsi și Astra. Din 7 meciuri cu participantele în play off în ediția precedentă, 6 înfrângeri fără gol marcat! Dacă un parior ar fi mizat pe acest pronostic la fiecare meci… Singura victorie: 3-1 cu Viitorul. Și încă un rezultat bun cu o echipă clasată bine actualmente: 3-2 la Mediaș. Ar mai fi, acasă, 4-1 cu Dinamo, 3-1 cu Botoșani, 3-0 cu Hermannstadt.

În afara dezastrului cu echipele tari, Piți a mai avut 3 egaluri supărătoare, acasă cu Iași și în deplasare cu Clinceni și Chindia.

Sigur că Pițurcă a avut program mai greu decât Papură, doar că el, nesilit de nimeni, a proclamat că vrea titlul.

Altminteri, n-avem de unde să știm cum s-ar fi descurcat Papură cu adversarii tari. Dar vom vedea cum o s-o facă de acum înainte.

În 3 minute poți să citești și: Circ cu banii lui Rotaru! Marcel Popescu despre Rogojină: „persona non grata pentru club!”

 Mirko Pigliacelli: „De ce trebuie să plec?”

Blonda lui Pițurcă: „Am ajuns să fac plângere la Poliție!”

Craiova a rezolvat problema fundașilor centrali!

Sondaj și analiză! Presa și suporterii au dreptul moral de a-l acuza pe patron că impune o strategie de joc sau chiar echipa?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Summary
Papură a a vut procentaj mai bun decât Pițurcă. Și noroc mai mult, și adversari mai slabi...
Article Name
Papură a a vut procentaj mai bun decât Pițurcă. Și noroc mai mult, și adversari mai slabi...
Description
Renumirea lui Papură ca antrenor principal, înlocuindu-l pe cel care-l înlocuise, Pițurcă, are și o undă justițiară, după cum a remarcat opinia publică.
Author
Publisher Name
3minute.net
Publisher Logo

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0