21.7 C
Craiova
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Se vinde Universitatea Craiova? Devis Mangia: „Sunt încântat de patronul nostru”

Antrenorul italian de la Universitatea Craiova, Devis Mangia, a prefațat jocul cu Juventus București, a expus problemele de efectiv, a comentat situația lui Băluță și Bancu și a arătat solidaritate cu Irina din Cuza.

 

Devis Mangia despre:

 

…meciul cu Juventus:

O partidă periculoasă, ca toate celelalte care vin după o perioadă de oprire a campionatului. Mai ales că au venit după rezultate pozitive. Este clar că primul obiectiv al nostru va fi să umplem stadionul, mai ales că este primul meci oficial. Nu poate fi o presiune să jucăm pe un stadion ca acesta, altfel ar trebui să schimbăm meseria. Ați văzut și voi în timpul partidei cu Slavia că au fost probleme cu suprafața de joc, sperăm că în timp situația se va ameliora. Momentan nu e o suprafață perfectă.

 

… situația lui Băluță și Bancu:

A fost normal ca Băluță și Bancu să nu fie aici la inaugurare, pentru că atunci când e chemat la Națională trebuie să rămână acolo. Sunt convins că îi consideră jucători importanți, atât timp cât i-a convocat. Nu vreau să evaluez alegerile antrenorului de la echipa națională. În ceea ce privește alegerile domnului Contra, el cred că are o mare stimă pentru jucătorii Universității și probabil, în viitor, vor fi alți jucători convocați. Antrenorul Naționalei nu trebuie să dea explicații în ceea ce privește alegerile, în mod autonom. Eu sunt convins că are mare considerație pentru Băluță, Bancu și alți jucători de la Universitatea Craiova.

 

…eventuala vânzare a clubului către chinezi:

Sunt încântat de patronul pe care-l avem în momentul de față. Este unul serios, care ne oferă condițiile să ne facem meseria cât mai bine.  

 

…problemele de efectiv:

Ați văzut că am avut probleme de lot la meciul cu Slavia, probleme vor fi și la meciul cu Juventus. Jucătorii de la națională au revenit, trebuie să-i recuperăm.

Zlatinski a avut o problemă medicală la spate și la mușchiul tibian. Kelic a avut o mică problemă musculară după prima repriză cu Slaviei. Popov continuă să fie incert. Rossi a reînceput ieri să se antreneze cu echipa, vom vedea mâine în ce stadiu se află. Burlacu a avut probleme la meciul cu Astra. Calancea a avut o problemă la cot, nu era în condiții optime să joace. Era prea mare riscul să-l folosim. A fost o evaluare din punct de vedere medical. Trebuie să gesionăm cu atenție aceste probleme, ținând cont și de starea terenului care nu este ușoară.  

Devis Mangia despre Irina din Cuza

…sistemul de joc:

Noi vom juca în acest sistem 3-4-3 pentru a construi, pentru a avea posesia, pentru a pune în valoare jucătorii ofensivi pe care îi avem. Nu vom schimba sistemul în funcție de cum joacă alții. Raționamentul este: dacă cu acest sistem de joc putem crea pericol pentru adversar sau nu. Acest sistem a permis ca echipa să marcheze în fiecare meci. Deci, din punct de vedere ofensiv este verificat. Din punct de vedere defensiv cred că atitudinea e cea mai importantă. Dacă în primele 8 meciuri am primit doar 3 goluri, înseamnă că nu e problemă de jucători. E vorba de atitudinea pe care trebuie să o recâștigăm. Jucătorii noștri pot să joace în acest sistem.

 

…cazul Irina din Cuza:

Nu îmi place să fac publicitate asupra unor inițiative sau evenimente de genul acesta. În această după-amiază echipa va face ceva concret.

Citeste si: Irina din Cuza este a Craiovei, asa cum Cucu este al lui Dinamo

Dezbatem pe facebook

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles