fbpx
14 C
Craiova
miercuri, octombrie 27, 2021

DNA a deschis dosarul “Marele Alb”!

Efectele investigației declanșate de Recorder nu întârzie: două demisii și o acțiune penală.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) s-a autosesizat și, în urma investigației “Clanul Marelui Alb” a deschis un dosar penal cu privire la faptele prezentate în material, potrivit Recorder.

„Doi dintre oamenii care apar în investigație și-au prezentat demisiile: Lazăr Neacșu a demisionat din PSD, din Consiliul General al Municipiului București și din Adunarea Națională Bisericească, iar preotul Aurel Mihai a demisionat din funcția de vicar al Arhiepiscopiei București. Prin sacrificarea acestor personaje, Biserica încearcă să minimalizeze implicarea Patriarhului Daniel și să bagatelizeze gravitatea faptelor prezentate în investigația Recorder, mutând atenția de la problema sistemică prezentată în materialul nostru: felul în care BOR administrează banii publici. Vom reveni pe acest subiect”, potrivit sursei citate.

Impactul celor de la Recorder este vizibil și în cifrele de audiență:

Articolul “Catedrala Prăduirii Neamului” VIDEO AICI – 400.000 de vizualizări
Investigația video VIDEO AICI “Clanul Marelui Alb” – 900.000 de vizualizări

„Vă mulțumim pentru toate mesajele de încurajare. Jurnalismul contează!”, a postat Recorder pe pagina sa de Facebook.

Publicația scoate la lumină modul în care oameni de afaceri, politicieni și prelați de la vârful Bisericii lucrează mână în mână într-o: construcția și reabilitarea de biserici din bani publici. Jurnalistul Victor Ilie și-a creat o identitate falsă, pozând într-un om de afaceri cu conexiuni politice care poate face rost de bani europeni pentru reabilitarea unor biserici.

Sub această identitate falsă și folosind o cameră ascunsă, jurnalistul Recorder a discutat cu oameni din anturajul „Marelui Alb”, așa cum îl numesc aceștia pe Patriarhul Daniel. Ancheta a scos la iveală că pentru reabilitarea unor lăcașuri de cult din bani publici lucrările se acordă preferențial, iar totul se face cu binecuvântarea Patriarhului Daniel. Investigația Recorder a durat opt luni.

VIDEO! Primele măsuri după investigația Recorder “Clanul Marelui Alb”. Reacția BOR

Baiaram, Cîmpanu și Markovic, în mijlocul unui scandal la naționala U21

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles