23.3 C
Craiova
luni, mai 16, 2022

Ektro: „În 2017, Universitatea Craiova este acolo unde îi este locul: în inimile noastre”

- Advertisement -

„Ridicați o mână sus pentru campioana noastră, pentru Leii din Bănie, o iubire alb-albastră”, cerea Ektro în unul dintre cele mai frumoase imnuri închinate fotbalului craiovean. În ultima perioadă, muza Știința s-a îndepărtat, iar temele abordate au conotații sociale. Însă promite că va reveni în scurt timp pe stadion, unde, cine știe, atmosfera îi va reda inspirația.

 

Salutăm, Ektro! Chiar, de unde vine numele Ektro?

Numele de scenă “Ektro” vine de la “Electroputere Craiova”, un vechi club de fotbal din Bănie, echipă care a terminat pe podium în anii ’91-92, după ce în prealabil, cu un an înainte, promovase din Divizia B. Locuiesc chiar lângă acel stadion din Valea Roşie.

 

Cum ai început să scrii poezie, iar apoi să o pui pe muzică. A existat un anumit moment special?

Am pornit de la zero! N-am ştiu nimic referitor la cum se face treaba asta – muzica. Ulterior m-am prins cum stă treaba, mi-a plăcut mult, iar în felul ăsta a prins viaţă “muzica lui Ektro”.

 

De la ce ai pornit? Care a fost muza ta?

Găseam muză în absolut orice, nu aveam o ţintă fixă, tocmai de-asta subiectele pieselor mele sunt diversificate.

 

Te-ai remarcat prin cântarea Universității Craiova. De unde pasiunea?

Ţin cu Universitatea de mic, am crescut în spiritul alb-albastru, iar când m-am apucat de muzică, Ştiinţa mi-a fost una dintre muze.

Când a fost prima ta apariție pe scenă și cum te-ai simțit? Ce sentimente te-au încercat atunci?

Ah, a trecut ceva timp! Se-ntâmpla în urmă cu 4 ani, făceam muzică de aproape un an şi mi-am zis că ar fi clipa să fac cunoştintă cu scena. Aveam câteva piese frumoase în acel moment, iar actualul primar din Filiaşi a luat legătura cu mine printr-un prieten de acolo, m-a chemat să cânt, ţin minte că era un club foarte frumos şi că aveam foarte mari emoţii. Oamenii de acolo făcuseră un poster mare cu numele meu, pe care îl puseseră pe uşa de la intrarea în club, am fost foarte impresionat. Punctul culminant a fost momentul în care Mădălin Ciucă, căpitanul Craiovei, a venit să mă vadă şi să mă audă live. Rămâne memorabil primul concert.

 

Ce a însemnat pentru tine participarea la Românii au talent?

Participarea la show-ul “Românii au talent” consider că a fost un pas în faţă pentru mine din punct de vedere artistic. Am participat în 2 ani consecutivi, la fiecare ediţie obţinând câte 4 de DA. Nici astăzi nu am idee de ce nu am trecut mai departe, în semifinale, după ce am ridicat întreaga sală a teatrului în picioare. Ţin minte că la a doua participare, cei din trustul ProTv, doi cameramani, chiar îmi spuneau că mi-au ascultat piesele pe youtube, iar regizorul de acolo, Adrian Batista, mi-a zis “Ektro, vezi că te trimit primul şi anul acesta pe scena din Craiova, să ridici sala!” Am zâmbit, dar nu l-am dezamăgit, de fapt… nu m-am dezamăgit pe mine! A fost o experienţă frumoasă, am primit multe felicitări, dar valul acela a trecut repede.

 

Te consideri un artist underground sau comercial?

Cred că muzica mea se situează undeva între underground şi comercial.

 

Care e versul care te reprezintă cel mai mult?

Sunt mai multe, nu-mi vine în minte unul anume acum.

 

Unde e Universitatea Craiova în 2017?

În 2017, Universitatea Craiova este acolo unde îi este locul, în inimile noastre.

 

Vei fi pe stadion pe 25 octombrie, la inaugurare?

Nu cred că este oltean care să nu-şi dorească să păşească pe noua bijuterie a Bănie.

 

Visezi să cânți pe un stadion Ion Oblemenco plin?

(râde) Chiar zilele trecute am finalizat o piesă, dau din casă acum… Zic acolo: “Visez la un show mare, frate-miu ştie Cu tribunele pline pe OZN-ul din Bănie…”

 

Care este mesajul pe care îl transmiți prin piesele tale?

Piesele mele au subiecte și teme diverse, aşa cum am zis şi mai înainte, fiecare melodie are mesajul ei. Am câteva piese prin care am încercat să atrag atenţia asupra unor chestiuni nu tocmai benefice, mai ales că majoritatea ascultătorilor sunt tineri, unii poate uşor influenţabili de către anturaj sau viciile care te ademenesc la tot pasul. Mă refer la “Viteza ucide”, “Alcoolul”, “Jocurile de noroc”, “Prieteni falşi”, “Meciul vieţii”, samd. Sunt exemple de AŞA NU.

 

Dacă ai avea putere, ce ai schimba în societatea actuală?

Oh, sunt multe de schimbat, dar totul pleacă de la noi, oamenii. Ar trebui să-nvăţăm să fim mai buni unii cu alţii, să nu ne mai aruncăm ochii în curtea vecinului, să nu ne mai invidiem între noi, să oferim înainte de-a întinde mâna.

 

Ai avut vreodată probleme cu autoritățile statului?

Personal, nu.

 

În România se poate trăi din muzică?

Da, cred că se poate, depinde de cât de promovată e muzica ta. Eu nu trăiesc din muzică momentan, câştigul e nesemnificativ, sper să reuşesc pe viitor. În paralel am un job.

 

Există vreun club unde te putem auzi cântând?

Momentan n-am niciun concert planificat, ultimul a fost la începutul verii, sper ca pe viitor să fie mult mai dese.

 

Te ascultăm la vreun Bal al Bobocilor în toamna asta?

Sunt ceva discuţii, nimic concret.

 

Ce mai pregătește Ektro?

Ektro s-a reapucat de scris, luase o pauză cam mare după lansarea celui de-al treilea album. Vom vedea ce-o să iasă! Am două proiecte pe care mă axez, dar n-aş vrea să dau din casă, e prematur.

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles