26.7 C
Craiova
luni, mai 16, 2022

Ești student in Craiova! Habar nu aveai cã ai aceste drepturi!

- Advertisement -

Totul e stipulat de lege, așa că dacă ai impresia că ți s-a încălcat vreun drept de student in Craiova poți să dai Universitatea în judecată.

Știm cu toții că studenții au drepturi și obligații față de instituția de care aparțin, ei trebuie să meargă la facultate, să își plătească taxa la timp, să își susțină examenele etc. Conform Legii nr 1/ 2011 și unui ordin al Ministerului Educației studenții beneficiază de următoarele drepturi : dreptul la învățământ de calitate, dreptul la protecția datelor personale, dreptul de transfer de la o universitate la alta , dreptul de suport de curs gratuit , dreptul de a fi informat în primele două săptămâni de la începerea semestrului cu privire la programa analitică, structura și obiectivele cursului, dreptul de a beneficia la începutul primului an de studiu de un ” Ghid al studentului” cu informații referitoare la drepturile și obligațiile studentului , dreptul de acces la regulamente,hotărâri ,decizii, procese verbale și alte documente al instituției la care studiazã.

Pe lângă aceste drepturi ,studenții Universității din Craiova mai au și următoarele obligații : de a îndeplini toate sarcinile pe care le revin potrivit planului de învățământ și programelor analitice ale disciplinelor, de a respecta standardele de calitate impuse de către Universitate, de a respecta curățenia, liniștea și ordinea în spațiul universitar, de a respecta prevederile Codului de Etică al Universității , de a elabora și susține lucrări de evaluare la nivel de disciplină și lucrări de absolvire originale etc.

Student in Craiova: Nu le mai tin minte!

Alexandru Rotaru, student la Teologie ” Da , am auzit de ele consider că fiecare student ar trebui să știe despre drepturile lor , în mare parte nu sunt respectate aceste drepturi și obligații”.  

Elena Popa ,studentă la Facultatea de Informatică “Știu că le-am citit când am venit la facultate, dar nu le mai țin minte ” .

Robert Naidin, student la Facultate de Economie și Administrarea Afacerilor: “Da , am auzit de aceste drepturi, în mare parte sunt respectate și în ceea ce mã privește nu mi s-a încălcat niciun drept ” .

Studenții sunt membri egali ai comunității academice și parteneri ai Universității din Craiova . În caz că aceste drepturi sunt încălcate studenții pot să se adreseze organizațiilor studențești din Universitatea la care studiază.

Te mai poate interesa: Forumul carierei, prilej de propaganda pentru Universitatea din Craiova

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles