23.4 C
Craiova
luni, iunie 24, 2024

Marcel Pușcaș spune cum a ajuns Gigi Becali patron: „A fost făcută pe genunchi”

Marcel Pușcaș, directorul executiv al celor de la FCU Craiova, a vorbit despre momentul în care fotbalul s-a privatizat

Disputa dintre FCSB și CSA Steaua cu privire la marcă și palmares pare să fie interminabilă, însă informații noi continuă să iasă la iveală cu privire la modul în care secția de fotbal s-a separat de Clubul Sportiv în anul 1998.

Viorel Păunescu a fost primul care a preluat conducerea Stelei de la Ministerul Apărării în 1998

La vârsta de 88 de ani, Viorel Păunescu a fost primul care a preluat conducerea Stelei de la Ministerul Apărării în 1998. Ulterior, în 2003, a transferat controlul asupra clubului către Gigi Becali, în vârstă de 65 de ani.

La data de 23 octombrie 2023, Curtea de Apel a emis hotărârea în procesul referitor la palmaresul dintre FCSB și CSA Steaua. Conform verdictului, palmaresul cuprins între 1947 și 1998 a fost atribuit clubului din Ghencea, cel din perioada 2003-2017 echipei conduse de Gigi Becali, iar trofeele câștigate între 1998 și 2003 au revenit AFC Steaua, entitate administrată de Viorel Păunescu.

Marcel Pușcaș (63 de ani), directorul executiv al celor de la FCU Craiova, dar și fost președinte al Stelei, a vorbit iar despre momentul în care fotbalul s-a privatizat și a oferit și noi detalii din acele vremuri.

Marcel Pușcaș: „Prin ordin de ministru s-a predat secția ca să nu mai suporte niște cheltuieli, că erau cheltuieli mari”

”Eram în club, în ’98. Am fost inițiatorul al privatizării clubului de fotbal al Stelei, în 97. Nimeni nu și-a dorit acest lucru, din Clubul Sportiv al Armatei Steaua. De aceea m-au și dat afară. Era și o necesitate. Eram singura echipă de fotbal participantă în cupele europene cu regim de unitate militară. Nici ungurii  nu mai aveau, nici sârbii. Toate contractele de sponsorizare erau greoaie.

CSA Steaua avea datorii de 5 milioane și jumătate de dolari, deși clubul tot vindea jucători. Vindeam de 4 milioane de dolari pe an și nu aveam bani de salarii. Pentru că acei bani intrau în oala comună a tuturor secțiilor sportive și se tocau.

M-au dat afară și în doi-trei ani nu mai aveau bani și Viorel Păunescu a luat bani de la Gigi Becali. Și peste doi-trei ani nu mai avea cum să-i dea înapoi și i-a dat echipa. Prin ordin de ministru s-a predat secția ca să nu mai suporte niște cheltuieli, că erau cheltuieli mari. Această privatizare din ’98 a fost făcută pe genunchi. FCSB e Steaua în opinia mea”, a spus Marcel Pușcaș.

”Care e adevărata Steaua?”

Un apropiat al formației lui Becali mulți ani după ce omul de afaceri din Pipera a devenit patron, Viorel Păunescu a fost întrebat acum ”care este adevărata Steaua” din punctul său de vedere. Iar răspunsul acestuia a fost total surprinzător.

Steaua este cea a Armatei, ea a câștigat Liga Campionilor, echipa din Liga 2. Suporterii mă respectă și mă sună și în ziua de azi, vorbesc cu ei. FCSB are treaba ei, eu am rămas în relații bune cu Gigi Becali. Se bat pentru câștigarea Ligii 1, așa văd, au o echipă bună”, a spus Păunescu, potrivit iamsport.ro.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles