16.2 C
Craiova
duminică, mai 19, 2024

„Ce echipă avem! Ne face să bem!”

În Craiova încă se sărbătorește! Universitatea a câștigat Cupa României cu trei zile în urmă, dar pe străzi, oamenii încă vorbesc despre trofeul adus în Bănie.

La magazine, la colț de stradă sau în stațiile de autobuz, oltenii vorbesc de această performanță, ba chiar de ambele performanțe. Una reușită de echipă, alta reușită de suporteri. Acum chiar că toată lumea poate răspunde la întrebarea „De ce iubim, simțim și respirăm alb-albastru”, mai ales că toți au văzut ce înseamnă să colorezi străzile Bucureștiului în alb-albastru.

Olteniei i-a lipsit performanța fotbalistică în ultimii ani. Iată că alb-albaștrii au reușit să rupă „blestemul” și să aducă un trofeu în Bănie. Fotbaliștii Universității nu au adus doar Cupa la Craiova, ei au reușit să vină de la București cu zâmbete, pe care le regăsim pe fața oricărui craiovean care a iubit și iubește această echipă. Așa cum se cânta în tren, la întoarcerea acasă: „Ce echipă avem/ Ne face să bem/ Să sărbătorim/ Cu bere și vin/ Clipa ce o trăim”, așa s-a și întâmplat. Oltenii au sărbătorit. Întreaga țară a văzut sărbătoarea leilor. Viitorul sună frumos pentru băieții ăștia.

La Craiova, foarte rar s-a întâmplat ca o întreagă peluză să scandeze numele unui fotbalist, iar dacă s-a întâmplat, înseamnă că acesta a reprezentat ceva pentru suporteri. Un exemplu este Gică Craioveanu, al cărui nume chiar că a fost predestinat. Iată că oltenii încă își găsesc idoli. Băluță, Mitriță și Gustavo au fost aplaudați la scenă deschisă, iar poate spre surprinderea unora, li s-a scandat numele frenetic. Suporterii le-au mulțumit celor trei magnifici din atacul Științei. Poate acest trio o să le aducă oltenilor și alte trofee. Cine știe, la anul poate se strigă „Campionii, Campionii” pe străzile din Bănie.

Citește și: „Cine nu-i oltean, să sară pe geam!”

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles