37 C
Craiova
joi, iunie 20, 2024

Partea nevăzută a alegerilor din 2024: „Polițiștii sunt de 30 de ore în serviciu”

Partea nevăzută a alegerilor din 2024, scoasă la iveală. Situația polițiștilor este trecută cu vederea

După 35 de ani de „libertate” și drepturi, în România, sistemul trădează încă o dată modul în care lucrurile se întâmplă, pe bune, în țara aceasta. Sindicatul Politistilor- Sidepol trage un strigăt de alarmă cu privire la situația polițiștilor care se află de mai bine de 30 de ore în serviciu. Epuizarea, suprasolicitarea și lipsa beneficiilor care să justifice efortul lor, nu sunt băgate în seamă.

Partea nevăzută a alegerilor din 2024, scoasă la iveală

„Polițiștii sunt de 30 de ore in serviciu. Majoritatea polițiștilor din țară sunt în dispozitivul de alegeri din data de 09.06.2024, orele 06.00 și încă nu s-au găsit soluții pentru a fi înlocuiți. Tinerii politisti, care se află la prima lor participare în cadrul dispozitivului de alegeri, sunt dezamăgiți de sistem, simt ca bătaia de joc la adresa acestora este maximă.

SONDAJ: Rezultate voturi Craiova – Olguța Vasilescu rămâne primar!

Există I.P.J.-uri în țară (Călărași, Giurgiu, Cluj, Bihor, Buzău, Constanța, Ialomița, Teleorman, Vâlcea, Caraș-Severin, Prahova, etc), care nu au luat în calcul asigurarea pazei Birourilor Electorale de Circumpscriptie Comunală, astfel ca haosul a domnit, iar hei- rupismul soluțiilor a lăsat de dorit.

Solicităm inspectorilor șefi, de urgență, soluții în acest sens. Pe lângă mașinile de transport voturi, va trebui sa trimitem și SMURD-ul pentru a transporta colegii care păzesc secțiile de aproape 30 ore. Am sesizat și conducerea Poliția Română cu privire la lipsa capacității manageriale a unor șefi de unitati. Așteptăm feedback pozitiv privind rezolvarea acestei probleme. Pentru că nu vrea nimeni sa moara pentru 259 lei și câteva voturi” a transmis Sindicatul Politistilor- Sidepol, pe Facebook.

Guvernul nu majorează salariile la polițiști, deși le-a promis

Sindicatul Poliţiştilor acuză Guvernul că poliţiştii şi militarii au fost „uitaţi din nou” la acordarea majorărilor salariale în noua ordonanţă de urgenţă privind salarizarea personalului din anumite sectoare bugetare.

„Ne referim la proiectul OUG care prevede majorarea cu 10% a salariilor personalului plătit din fonduri publice. Mai puţin a unor familii ocupaţionale care au primit deja diferite majorări salariale, în ultimii ani. Inclusiv 5%, începând cu luna ianuarie 2024, precum şi a familiei ocupaţionale Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională. Care este exclusă din acest proiect de act normativ, deşi are drepturi financiare semnificative de recuperat„, se arată într-un comunicat transmis de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, conform spotmedia.ro.

Reclamă că actuala guvernare are încă restanţe salariale de achitat

Acestea sunt:

  • actualizarea în plată a normei de hrană (este neactualizată de peste 5 ani);
  • aplicarea sporurilor / majorărilor / indemnizaţiilor / primelor la cuantumul actual, în plată, al salariului de funcţie / de bază / soldei;
  • acordarea sporului pentru lucru cu informaţii clasificate prin raportare la salariul / solda în plată;
  • acordarea majorării salariale pentru toate structurile care desfăşoară activităţi privind combaterea corupţiei, prin raportare la salariul / solda în plată; – aplicarea majorării pentru funcţii de conducere / comandă la salariul / solda în plată;
  • actualizarea compensaţiei pentru chirie la valoarea pieţei (drept neactualizat din 2009)

Guvernul voia să majoreze cu 10% salariile pentru bugetarii din cultură, funcționarii de la Guvern și Parlament, dar și pentru aleși locali. Creșterea urma să aibă loc în două tranșe, din luna iunie 2024 și luna septembrie 2024. Mai exact când erau programate alegeri locale și europene, respectiv parlamentare și prezidențiale. Ceea ce nu s-a întâmplat…

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles