14.7 C
Craiova
joi, mai 1, 2025

Ce ne mai rămâne de pescuit pe Olt?

Braconajul piscicol nu este ceva nou, mai ales în ultimii ani! Totuși, faptul că tinerii ce-l practică sunt din ce în ce mai mulți devine o problemă majoră!

Pescarii așteaptă luni întregi până să primească undă verde la pescuit pe Olt. Când vine vremea, mulți dintre cei care caută relaxarea unei partide cel puțin decente au surpriza să nu vadă nici măcar o ciupitură. Unii răutăcioși pot spune despre aceștia că sunt pescari slabi sau că au prins o zi proastă. Alții pot aduce în discuție locul, profesionalismul sau norocul. Toate astea pot avea o legătură cu faptul că nu se mai prinde pește pe Olt așa cum se întâmpla cu ani în urmă, dar mai este un aspect pe care, cu siguranță, pescarii l-au observat: se braconează fără rușine.

Braconajul nu este nimic nou, mai ales când vine vorba despre râul Olt, dar un lucru este extrem de îngrijorător: Această ilegalitate este comisă și de tineri, băieți ce ar putea să conștientizeze cât de norocoși sunt să aibă un loc în care să pescuiască, atât de aproape de casă. Ei bine, nu o fac. Plasele sunt uneltele pe care mulți le folosesc pentru a scoate cantități cât mai mari de pește, pe care, cel mai probabil, îl vând la un preț de nimic unuia sau altuia.

Prăjina de trestie și prima zi la pescuit!

Recent, un tânăr în vârstă de 21 de ani a fost prins la pescuit, cu plase tip setcă în lungime de 160 de metri, pe râul Olt, în dreptul comunei Băbiciu. Acesta a fost predat organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor: „Au fost întocmite acte de constatare pentru săvârşirea faptei: , faptă prev. și ped. de art. 64, lit. a, din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura”, se arată într-un comunicat remis de Jandarmeria Olt.

Nu a fost un caz izolat. La sfârșitul săptămânii trecute, jandarmii olteni au aplicat nouă sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea prevederilor privind pescuitul şi acvacultura, cuantumul acestora fiind de 4100 de lei. Pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit constituie infracțiune și se pedepsește cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani, iar neprezentarea permisului de pescuit, licenţei sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate, se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 600 lei.

Ce ne mai rămâne de pescuit pe Olt? Tu unde mergi să prinzi pește?

VIDEO: Și-a sfințit sculele de pescuit pentru 15 mai!

VIDEO: La doar 4 ani, Dominik prinde pești de 6 kilograme!

FOTO: O Jandarmeriță le-a dat plasă braconierilor de pe Jiu!

spot_img

ULTIMELE STIRI