fbpx

Teze și antiteze: Craiova lui Rotaru vs. Craiova lui Pițurcă!

Chiar dacă oltenii sunt la începutul celui de-al treilea descălecat al lui Victor Pițurcă în Bănie deja se pot trage câteva concluzii comparativ cu perioada anterioară.

Din start se impune o explicație scurtă a titlului: când separăm „Craiovele” ne referim strict la managementul clubului, în posesia lui Rotaru vreme de 5 ani, trecut în vară la Victor Pițurcă, așa cum și reprezentanții departamentului de comunicare a clubului au anunțat la instalarea fostului selecționer.

Afacerist feroce, Mihai Rotaru a fost mai focusat să obțină profit decât performanță la gruparea olteană. În plan sportiv realizările au fost două: promovarea în prima ligă din primul sezon și câștigarea Cupei României, acontată anterior de FC Voluntari. În schimb, patronul Craiovei a reușit să organizeze fantastic clubul și să obțină bani din orice domeniu, exact ca marile cluburi din Occident. Universitatea a vândut bilete și abonamente mai bine ca orice altă societate de gen, a avut sponsori din primul sezon, iar grosul fondurilor au venit din transferuri. Rotaru s-a dovedit extrem de iscusit când a venit vorba de vânzarea fotbaliștilor, Alexandru Mitriță reprezentând cel mai important tun: adus cu 700.000 euro de la Pescara, vândut cu 8 milioane la New York City FC. Vânzarea vârfurilor a periclitat însă performanța sportivă. În ultimele sezoane, Craiova se anunța mai mereu pretendentă la titlu și se dezumfla în play-off, după despărțirea de idoli.

În vară, prin angajarea lui Pițurcă, Rotaru a predat „jucăria” în mâinile fostului selecționer. Din dorința de a trece la un alt nivel din punct de vedere financiar, principalul interes arătat în 5 ani de guvernare de patron. Adică trecerea de la bani din transferuri la bani europeni, din participări în principalele competiții continentale. Modificările organizatorice ale UEFA, care a inventat o nouă întrecere pentru cei „săraci”, vor dejuca oarecum planul lui Rotaru, viitoare calificări în grupele Europa League ori Champions League de către echipele românești fiind grele spre imposibile. În această direcție, Rotaru ar împușca doi iepuri dintr-o lovitură: performanța sportivă, măcar pe plan intern, fără de care ar fi improbabil să ajungă în Europa, plus sumele de bani de la forul continental.

Angajarea lui Pițurcă din vară i-a închis patronului joaca de-a transferurile, noul manager anunțând din start că nimeni nu pleacă de la echipă până nu reevaluează lotul. Implicit, robinetul la fondurile care, după cum comunica clubul în anii anteriori, asigură stabilitatea financiară. Aducerea Satanei pe post de Mesia a creat emulație în rândul fanilor, însă Pițurcă se află încă în căutarea formulei cu care să domine Liga 1, astfel încât Craiova e într-o etapă a evoluțiilor oscilante: ba entuziasmantă cu Mediaș ori Viitorul, ba ezitantă, cum a fost cu FCSB ori CFR Cluj.

Și dacă a închis robinetul, e plauzibil să-i deschidă baierele pungii a doua oară de când a venit în Bănie. Întrucât, încăpățânat cum îl știm, Pițurcă nu se va lăsa până nu va crea la Craiova o echipă care să dea de la 3 în sus oricui vine pe Oblemenco.

(text publicat la data de 28 octombrie in Jurnalul Olteniei)

Universitatea Craiova a câștigat lejer, cu 4-1, duelul cu FC Voluntari din optimile de finală ale Cupei României.

In 3 minute poți să citesti și: A început montarea gazonului! Universitatea – Dinamo se putea juca pe „Oblemenco”

VIDEO! Primul penalty din istoria fotbalului comis de o rezervă aflata la incalzire!

 Ce jucători a cerut Victor Pițurcă!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Summary
Teze și antiteze: Craiova lui Rotaru vs. Craiova lui Pițurcă!
Article Name
Teze și antiteze: Craiova lui Rotaru vs. Craiova lui Pițurcă!
Description
Chiar dacă oltenii sunt la începutul celui de-al treilea descălecat al lui Victor Pițurcă în Bănie deja se pot trage câteva concluzii comparativ cu perioada anterioară.
Author
Publisher Name
https://3minute.net
Publisher Logo

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0