fbpx

Craiova va avea stadion de atletism

Până în 2020, Craiova va avea și Stadion de Atletism. Acesta va fi situat lângă Stadionul Ion Oblemenco, unde lucrările au fost deja reluate.

În 2015 s-au demarat pentru prima dată lucrările pentru acest stadion. Construcția ar fi trebuit să fie gata în 2016, dar pânza freatică a creat probleme care au stat în calea realizării lucrărilor la termen.

A fost idea de a se muta pista de atletism de pe vechiul stadion Oblemenco într-o altă locaţie. Iniţial a fost gândită o pistă de atletism şi un teren de fotbal de antrenament, însă lucrările s-au derulat destul de greoi datorită unei probleme cu care se pare că ne confruntăm în continuare, pânza freatică. A fost un mare impediment pe toată perioada execuţiei şi s-a accentuat odată cu începerea execuţiilor la stadionul de fotbal. În momentul în care au început lucrările acolo, pânza freatică a făcut ca în această zonă lucrările să fie aproape imposibil de realizat. (…) S-a făcut un studiu geotehnic şi a rezultat necesitatea introducerii a 400 de stâlpi cu diametru de 0,5 metri şi cu o lungime de 6 metri care au fost introduşi în pământ pentru a stabiliza terenul în acea zonă” a spus primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Odată cu finalizarea proiectului, în 2020, stadionul de atletism din Craiova ar putea să fie gazda unor competiţii internaţionale. Proiectul va fi realizat de firma de construcții Recon, care a câștigat contractul la licitație în 2018. La solicitarea Federaţiei de Atletism, Primăria Craiovei a încheiat un contract și cu o firmă de consultanță din Germania.

Va fi singurul stadion de atletism din România conform cu toate cerinţele IAAF, baza federaţiei române de atletism va trebui să fie aici, toate campionatele naţionale vor trebui să fie aici” a declarat administratorul public al oraşului, Sorin Manda, care este şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism.

Proiectul are o valoare de aproximativ 45 milioane lei, cu TVA. Va avea 5015 locuri pentru spectatori, o pistă de atletism de 400 metri, dar şi una de 200 metri pentru încălzire. Pe lângă asta va exista și instalație de iluminat nocturn pentru competiție, sala de forță cu vestiar și grupuri sanitare, dar și o zonă administrativă și o sală de interviuri.

Sursa foto: Facebook Mihail Genoiu

În 3 minute poți să citeși și:  Primăria nu acordă vouchere de vacanță: „O să le scădem și salariile”

Câți bani au scos din nuntă Olguța și Manda!

Polițiștii au cumpărat 1 kg de cocaină!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0