10 C
Craiova
sâmbătă, martie 2, 2024

Peste 17 milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Craiova, în 2024

Unul dintre obiectivele principale pentru Aeroportul Internațional Craiova este creșterea capacității la peste 1.900.000 de pasageri pe an

În cadrul planului extinderii și modernizării Aeroportului Internațional Craiova, se va construi un terminal pentru pasageri, cu 3 niveluri și o suprafață desfășurată totală de peste 30.000 de metri pătrați. Acest terminal va aduce o nouă dimensiune și eficiență în gestionarea fluxului de călători.

Se va crea o platformă pentru îmbarcare-debarcare modernă, la Aeroportul Internațional Craiova

Pe lângă construirea terminalului, proiectul va include și amenajarea infrastructurii conexe. Se va crea o platformă pentru îmbarcare-debarcare modernă, dotată cu cele mai recente tehnologii și echipamente pentru asigurarea unui proces fluid și rapid. De asemenea, vor fi dezvoltate căi de rulare și drumuri de acces, pentru a facilita accesul călătorilor și al aeronavelor către terminal.

Unul dintre obiectivele principale ale proiectului este creșterea capacității de operare a Aeroportului Internațional Craiova la peste 1.900.000 de pasageri pe an. Acest lucru va permite aeroportului să facă față cererii în continuă creștere și să ofere servicii de calitate într-un mediu modern și confortabil.

Olguța Vasilescu: „Oricine ar ajunge în finala alegerilor prezidențiale cu George Simion va câștiga”

Pentru implementarea acestui proiect ambițios, se estimează o alocare prin bugetul pentru anul 2024 de 12.330.000 lei. Această investiție va contribui nu doar la dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, ci și la stimularea economiei locale și regionale, prin crearea de noi locuri de muncă și atragerea de noi investiții în zona Craiovei.

În cadrul planurilor de modernizare a infrastructurii urbane, se va crea o parcare nouă, cu o capacitate de aproximativ 190 de locuri, dintre care 4 locuri vor fi destinate autobuzelor și 4 locuri pentru microbuze. Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoii de a oferi soluții eficiente de parcare pentru comunitatea locală și pentru cei care tranzitează zona.

Parcare va fi echipată cu stații de încărcare pentru autovehicule electrice

Parcarea va fi dotată cu un sistem modern de iluminat. Asigurând astfel siguranța utilizatorilor în timpul nopții. De asemenea, va fi instalat un sistem de supraveghere video, contribuind la prevenirea infracțiunilor și asigurând un mediu sigur pentru vehiculele parcate.

În contextul preocupării pentru mediul înconjurător și promovarea mobilității durabile. Parcare va fi echipată cu stații de încărcare pentru autovehicule electrice. Această măsură are ca scop încurajarea utilizării vehiculelor electrice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în oraș.

Pentru realizarea acestui proiect, se estimează o alocare prin bugetul pentru anul 2024 de 4.872.000 lei. Această investiție în infrastructura de parcare nu doar că va rezolva problemele legate de lipsa locurilor de parcare. Dar va și îmbunătăți calitatea vieții în comunitatea locală. Asigurând un mediu urban mai sigur, mai ecologic și mai eficient. În total Consiliul Județean Dolj va aloca peste 17 milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Craiova, în 2024.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles