26.7 C
Craiova
luni, mai 16, 2022

Primii pasi în carieră: ponturi pentru a trece interviul de angajare!

- Advertisement -

Românii și bulgarii și-au dat mâna în cadrul proiectului Primii pasi in cariera în care te învață cum arată cu CV de nota 10, iar în plus simulează cu tine interviuri de angajare până pricepi ce trebuie să faci pentru a da bine la interviurile reale.

 

 

În cadrul proiectului „ A CHANCE FOR DEVELOPMENT” s-a desfășurat workshop-ul „Primii pași în carieră”, derulat de către Centru Romano-Bulgar pentru dezvoltarea carierei.

 

La acest eveniment au participat studenți care s-au înscris în formarea grupului țintă în domeniile: optică și optometrie, radioterapie, poluarea și protecția mediului, acustica și audiometrie, analize fizico -chimice în domeniul protecției mediului, limba engleză, limba română, informatică, competențe antreprenoriale , formator, PR și asistent de comunicare, manager de proiect , sisteme informatice geografice.

 

Participant la Primii pasi in cariera: „Am o idée în plus referitor la cum se face un CV”

 

„ Mi s-a părut interesant, am fost curios cum se face un CV, dar cred că am o idee în plus referitor la cum se face un CV”, a spus Bogdan Dragoș (Fizică, anul III) . În cadrul workshop-ului studenții au fost informați cu privire la alegerea carierei în funcție de aptitudini, studii, competențe și motivație, identificarea unor domenii profesionale de interes și a unor potențiali angajatori, realizarea unei scrisori de intenție personalizată, modalități de realizare a CV-ului , interacțiunea cu noii colegi de muncă și dezvoltarea competențelor profesionale . Daniel Militaru le-a povestit cum se face o diagramă practică care include punctele tari, punctele slabe, oportunități și amenințări .

 

„O idee bună este să continue să vină la acest șir de evenimente pentru că vom trece de această etapă a documentelor formale și vom face simulări de interviu, CV-ul este important trebuie redactat corect trebuie să ceri opinia unei persoane exterioare pentru că poate să aibă un punct de vedere mai obiectiv decât al tău , trebuie să te cunoști foarte bine. Ce este cel mai important la un interviu este să fi flexibil, deschis să vrei să comunici să arăți că ești entuziasmat și foarte motivat, motivația este foarte important”, a spus Mihaela Udriștoiu , manager de proiect.

 

Citeste si: Esti student in Craiova! Habar nu aveai ca ai aceste drepturi!

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles