13.3 C
Craiova
joi, mai 2, 2024

Masterplanul de apă al județului Dolj a fost semnat

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a avut o întâlnire,de dimineață, cu oficialii doljeni, întâlnire la care s-a semnat masterplanul de apă al județului.

Proiectul a fost semnat după trei ani de demersuri și cuprinde alimentarea cu apă și amenajarea canalizării, dar și aducțiunea de apă de la Izvarna către Craiova și mai multe localități din nordul județului.

Noi acum primim jumătate de miliard de euro în județul Dolj și, dacă mai punem la socoteală ceea ce s-a mai atras din alte fonduri de Primăria Craiova, de celelalte primării, de Consiliul Județean, apreciem că au întrat peste un miliard de euro în județul Dolj. Practic, craiovenii vor avea în următorii ani apă potabilă la robinet. Acesta este un lucru extraordinar. Este vorba despre calitatea vieții și la noi. De aceea s-a aprobat acest al doilea fir de la Izvarna și, pe de altă parte, s-a aprobat și reabilitarea vechiului fir. 16 localități primesc apa de la Izvarna, iar cu cel de-al doilea fir rezolvăm câteva probleme în nordul județului, acolo unde pânză freatică a fost infestată de poluările de sonde„, a spus Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, cu privire la proiect.

Aproape 60% din populația județului, adică 400. 000 de locuitori, va beneficia de Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și de apă uzată . Vor fi amenajate peste 25.000 de branșamente, 154 km de canalizare, 96 km de extindere conducte cu apă, stații de clorinare și stații de epurare a apelor uzate. Pe lângă asta se va construi cel de-al doilea fir al aductiunii de la Izvarna, în lungime de 124 km, considerat cel mai mare proiect de aducțiune din Europa din acest moment.

23 de localități doljene vor beneficia de aceste investiții, acestea sunt: Craiova, Cârcea, Malu Mare, Breasta, Bucovăț, Ghercești, Mischii, Șimnicu de Sus, Ișalnița, Cotofenii din Dos, Calafat. Maglavit, Băilești, Poiana Mare, Piscu Vechi, Rastu Nou, Cerăt, Bechet, Ostroveni, Călărași Dăbuleni, Plenița și UAT Dolj.

Proiectul are valoarea totală de 445.831.222 euro, cu finanțare majoritară din fonduri europene, dar și din fonduri asigurate din bugetul de stat, bugetele locale și o cofinanțare a Companiei de Apă Oltenia.

În 3 minute poți să citești și: Fată de 13 ani disparută

Ce riscă elevii după ce au huiduit-o pe Dăncilă în timpul orelor!

 Cum a pierdut Vodafone un client în trei pași simpli!

Măsuri extreme în învățământ, 118 clase desființate

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles