18.9 C
Craiova
vineri, iunie 14, 2024

Cosmin Poteraș vrea să îi ia locul Olguței Vasilescu: „Sunt gata să candidez. Actuala administrație trebuie înlăturată”

Reper Craiova începe în forță și lansează o invitație către partidele de opoziție. Senatorul Cosmin Poteraș vrea să fie primar!

Carmen Stângă, președintele filialei județene Reper Dolj și Cosmin Poteraș, senator și președinte al filialei Reper Craiova, au prezentat planul pe care partidul lor l-a făcut pentru viitorul orașului. Mai exact, aceștia au vorbit despre o alianță pe care și-ar dori-o, la nivel politic, în Bănie. În acest sens, a fost pornit și un site, unde craiovenii își pot da cu părerea în legătură cu problemele orașului și își pot creiona profilul primarului ideal.

Ne aflăm astăzi în fața dumneavoastră pentru a vă prezenta propunerea noastră în ceea ce privește desemnarea candidatului comun al opoziției, pentru alegerile locale din 2024. Noi considerăm că este timpul să le propunem craiovenilor un proiect politic serios și nu doar răul cel mai mic. Acest proiect trebuie să strângă oamenii care doresc să facă echipă în jurul unor idei pentru Craiova. Noi considerăm că alegerile primare directe reprezintă cea mai bună modalitate de desemnare a candidatului comun.

Practic, prin votul direct al cetățenilor cu vârsta de peste 18 ani. Negocierile între partide ar trebui să se facă în jurul unor idei. Nu în jurul unor persoane care vor să ocupe o funcție sau alta. Lansăm, astăzi, site-ul www. candidatpentrucraiova.ro. Este un site prin care solicităm susținerea craiovenilor pentru acest proiect. Îi îndemnăm să ne spună ce fel de candidat își doresc pentru Craiova. Site-ul ne ajută să creionăm portretul unui candidat dorit de craioveni. ”, a spus Carmen Stângă – președintele filialei județene Reper Dolj.

Reper Craiova începe în forță și lansează o invitație către partidele de opoziție

Cosmin Poteraș spune că a luat deja legătura cu partidele alături de care Reper ar fi gata să pornească la drum, în 2024. Este vorba despre PNL, USR, Forța Dreptei și PMP. Senatorul explică faptul că nu ar fi suficient ca o eventuală alianță să înlăture actuala administrație, doar că acesta ar fi primul pas.

În urmă cu ceva luni de zile a fost lansată, în spațiul public, ideea unei coaliții, care să vină și să propună o alternativă la actuala administrație. Trebuie să pornim de la decalașul vizibil între Craiova și celelalte mari orașe. Alte orașe se dezvoltă, în timp ce noi pare că am rămas în același stadiu și nu progresăm. Trebuie să plecăm de la ideea de a înlătura actuala administrație locală. Însă, nu este suficient să o înlăturăm, ci trebuie să venim și cu soluții, pentru a găsi cea mai bună variantă de înlocuire.

Nu este suficient să spunem că ce avem acum nu e bine, dacă nu suntem în stare să propunem o soluție mai bună. În 2020, astfel de discuții între partidele de opoziție s-au blocat. S-au blocat când trebuia ales candidatul comun. Fiecare partid a făcut sondaje și și-a susținut candidatul. În final, s-a mers separat. Rezultatu la fost că respectivii candidați au luat sub scorul partidului.

În acest sens, am încercat să anticipăm eventualele discuții. Am transmis, acum două luni, către partidele principale de opoziție din Craiova, o scrisoare adresată președinților lor. Este vorba despre PNL, USR, Forța Dreptei și PMP. Noi, Reped Dolj, am venit cu o propunere. Ne dorim să stăm la masă. Să decidem care sunt nevoile Craiovei și care este programul care îi trebuie orașului. Pornind de la acel program, noi să găsim candidații care ar fi în stare să pună în aplicare acel program. Avem nevoie de un proces transparent și obiectiv, care să implice consultarea cetățenilor. Craiovenii să aleagă singuri candidatul comun al opoziției”, a transmis Cosmin Poteraș – senator și președinte al filialei Reper Craiova.

Reper Dolj nu colaborează cu partidele considerate extremiste

Reper Dolj exclude o alianță cu partidele considerate extremiste. Planul ar fi ca fiecare parte care se implică în alianță să propună minim un candidat. Apoi, în urma consultărilor cu cetățenii municipiului, alesul să participe la adevărata competiție pentru ocuparea poziției de primar.

Noi am venit cu un set minimal de precondiții. Excludem partidele extremiste. Nu puteam găsi un punct comun și să putem colabora. Apoi, fiecare partid ar trebui să vină cu propuneri de candidați. O propunere sau mai multe. Ar trebui să permitem candidaturi ale unor independenți. Evident, candidații care vor intra în această competiție ar trebui să adere la programul pe care îl vom susține cei care participăm. Apoi, ar trebui să organizăm, împreună, dezbateri publice, chiar în fiecare cartier. Cât mai multe. Astfel, candidații să fie expuși interacțiunii cu craiovenii, iar cetățenii să leagă cel mai bun candidat.

În ceea ce privește Consiliul Local, ne dorim o listă comună a partidelor care participă. Reprezentarea partidelor să fie echitabilă. Pentru a asigura o bună reprezentare, cât mai echilibrată, să ne asigurăm că programul poate fi pus în practică. Noi ne-am gândit la doi consilieri locali pentru fiecare dintre aceste partide. Astfel, fiecare să aibă o minimă reprezentare. Urmând ca locurile extra, în funcție de cât de bine se vor poziționa partidele la momentul respectiv, unele să aibă mai mulți consilieri”, mai spus Cosmin Poteraș.

Cosmin Poteraș vrea să îi ia locul Olguței Vasilescu

Cosmin Poteraș nu doar că își dorește înlăturarea actualei administrații din Bănie. El e gata să și candideze pentru poziția de primar al Craiovei și să îi ia locul Olguței Vasilescu. Președintele Reper Craiova spune că PNL, USR, Forța Dreptei și PMP încă nu au venit cu un răspuns, în ceea ce privește o eventuală colaborare.

Nu am un răspuns de la niciunul dintre partidele contactate, până în acest moment. Sper să găsească înțelepciunea de a se așeza și să stăm de vorbă. Este o invitație pe care noi o facem. Site-ul lansat este unul de consultare, nu unul de campanie. Va urma un proces intern și la Reper, în ceea ce privește desemnarea candidatului. Dar, da, eu sunt gata să candidez. Cu tot ceea ce înseamnă asta. Alegeri primare, care vor accepta și celelalte partide. Sunt gata să intru în această competiție”, a mai declarat președintele filialei Reper Craiova.

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles